Op zaterdag 3 juni vertrok het meisjesvoetbalteam MO13-1 van FC Oudewater in alle vroegte met een bus vol fans naar Leeuwarden. Dankzij hun succes in de voorrondes van het Voetbal Talententoernooi voor meisjes onder de dertien jaar, stonden zij samen met vijftien andere teams op 3 juni in de finale van dit toernooi.

In vier poules speelden de meiden wedstrijden van een half uur. FC Oudewater kwam na een paar spannende wedstrijden als tweede van de poule uit de bus, waarna zij nog eens moesten strijden tegen de nummers twee van de andere poules. Uiteindelijk bereikten de meisjes van MO13-1 uit Oudewater de achtste plaats. Een prachtige prestatie voor een team dat dit jaar hard getraind heeft en daarnaast ook veel sportplezier met elkaar beleeft.

Toen de meisjes de schaal in ontvangst hadden genomen, werden zij ook nog eens overstelpt met kadootjes, gesponsord door Bloem & Groen, IJssalon Roberto, Emté en Hocus Pocus. Met een mooie ervaring rijker stapten zij tevreden weer in de bus terug naar Oudewater.