Na de overwinning van afgelopen donderdag was het vandaag weer zo ver! De eerste bekerwedstrijd van het seizoen.

Voordat de supporters hun plekje hadden gevonden, de wissels in de dug-out plaats konden nemen en Wilco zijn aantekeningen in zijn zak kon stoppen, werd er al binnen een minuut gescoord door de vrouwen van FCO! Helaas werd de goal afgekeurd, maar het visitekaartje was afgegeven. De tegenstander, CWO VR1, wist geen raad met het snelle samenspel van FCO. De eerste 10 minuten werd er dan ook alleen maar op de helft van CWO gespeeld en dat resulteerde dan ook al snel in een voorsprong voor de vrouwen van Oudewater. Veel kansen volgden, net naast, net over of op de lat. Het zat nog even niet mee, maar het vertrouwen groeide in het team. Na een half uur stond het 2-0, maar had het eigenlijk al 6-0 kunnen staan.

Na een peptalk en een paar aanwijzingen van coach Wilco in de rust, verdween de regen en ging zelfs het zonnetje schijnen. Het leek even of dit vleugels gaf aan CWO, ze begonnen sterker aan de tweede helft. De keeper van FCO stond er gelukkig niet voor niets en pakte kalm een paar ballen, echt gevaarlijk werd het niet. Ondertussen raakte de vrouwen van FCO op stoom en doelpunt na doelpunt viel. Zoals Wilco al voorspelde zouden de vrouwen zomaar met dubbele cijfers kunnen winnen als ze zo zouden blijven spelen. En zo spelen dat deden de vrouwen. Al snel stond het 5-0. CWO kon het niet meer bijbenen, maakte steeds meer overtredingen en werd chagrijnig. Twee vrije trappen voor FCO werden doelpunten, de penalty werd helaas niet benut. ‘Karma’ aldus de coach van CWO. Maar de Oudewaterse vrouwen zaten er niet mee, want al snel volgde de 8-0! Vrouwen blij, coach blij en verdiende biertjes na afloop!

Volgende week zaterdag zullen de vrouwen van FCO hun koppositie in de bekerpoule verdedigen tegen Rijnvogels.