Vandaag stond de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma. Zoals de laatste tijd gebruikelijk misten we weer de nodige spelers; Dave, Tim, Danny en Jur konden om verschillende redenen niet meedoen. Gelukkig was Finn Maas van de JO17-3 bereid om mee te doen, zodat we toch met 13 spelers konden afreizen naar Woerden.

De wedstrijd begon een paar minuten later, want de scheidsrechter had een groot gat ontdekt in het doelnet, net onder de dwarsligger. Nadat dit met behulp van een snel opgeduikelde ladder en wat houtje-touwtje-doe-het-zelf-werk was opgelost kon aan de wedstrijd worden begonnen. Oudewater speelde met wind tegen en dat was te merken. Veel ballen bereikten onze spitsen niet door de straffe tegenwind. Na 11 minuten ontstond het eerste gevaar, de linksbuiten van Sportlust gaf de bal voor, maar Juran wist het gevaar te bezweren door zich op de bal te storten. Even later werd een aanvaller op rechts diep gestuurd, maar ook dit keer was Juran op zijn hoede en bokste de bal uit zijn doelgebied. Na een kwartier spelen kreeg Oudewater een corner. Die werd slecht genomen en in de counter schoot een Woerdense aanvaller de bal in het zijnet. In de 18e minuut kreeg FCO de eerste echt grote kans. Haroune speelde Mees aan, maar zijn schot kon nog in extremis worden geblokt. Een minuut later leverde een vrije trap van Kel een kans voor Mike op. Hij raakte de bal niet helemaal goed, een tegenstander wist het schot te blokkeren en daarna weg te werken. Even later was Mees gevaarlijk, hij schampte een voorzet van Kel, maar de bal miste de juiste richting en ging naast. 5 minuten voor rust kreeg Haroune nog een goede schietkans. Helaas was zijn knal recht op de keeper. In de 39e minuut was het weer Haroune, die gevaarlijk werd. Een vrije trap van Carlo belandde in zijn voeten, maar hij schoot van dichtbij over. Vlak voor rust was Sportlust nog gevaarlijk, een voorzet van rechts werd bij de tweede paal maar net langs de paal gekopt.

De tweede helft begon met de wind in de rug en een aanvallend Oudewater. In de 42e minuut werd een lange bal van Carlo door de keeper onderschept. Hij liet deze echter los en Mees was net te laat om in te tikken. 2 minuten later was Mitchell dicht bij een doelpunt. Aangespeeld door Kel ging hij alleen op de keeper af, maar die kon zijn inzet, ten koste van een corner, keren. Kel nam deze hoekschop en bracht Lars in stelling bij de tweede paal, die tot 2 keer toe op de keeper schoot. De aanval bleef doorlopen en in de kluts kwam de bal bij Mitchell, die de keeper van dichtbij wist te verschalken (0-1, 44.) Oudewater JO17-2 hanteerde nu veelvuldig de lange bal, rekenend/gokkend op de snelheid van de spitsen. Sportlust kwam er sporadisch uit, maar meer dan een klein kansje uit een corner (ruim overgeschoten) leverde dat niet op. In de 57e minuut kon een kans voor FCO worden genoteerd, na een vrije trap van Kel kreeg Mees een kopkans, maar zijn kopbal was geen probleem voor de Woerdense goalie. De volgende kans was wel raak. Na een verre uittrap van Juran vloog de bal, gedragen door de wind, over de Sportlust-verdediging heen en onze op dit buitenkansje loerende spits Mees was er als de kippen bij om de bal met een puntertje langs de doelman te tikken (0-2, 59.) Niet veel later was het weer raak. Een corner van Kel werd doorgetikt en belandde voor de voeten van de ingelopen Mike, die de keeper met links met een droge knal wist te passeren (0-3. 63.) Oudewater liet de touwtjes nu wat vieren, maar Sportlust wist niet te profiteren, mede door goed verdedigen van Oudewaterse kant. In de 74e minuut was er weer een kansje voor de Woerdenaren. Een voorzet van rechts werd door een Sportlust-speler bij de verre paal ruim over geschoten. In blessuretijd kreeg Sportlust nog een paar kansen, een afstandsschot kon door Juran nog net gekeerd worden. Uit de daaropvolgende hoekschop wist Mitchell de ingeschoten bal nog van de lijn te halen. In de allerlaatste minuut wist Sportlust dan nog de eretreffer scoren. De rechtsbuiten speelde zijn tegenstander uit en wist met een schuiver Juran te passeren (1-3, 83.)

Door dit resultaat is de 5e plek op de ranglijst in ieder geval verzekerd. We kunnen niet meer ingehaald worden en er is nog een heel klein kansje om een plaatsje te stijgen.

Onze laatste wedstrijd stond gepland voor volgende week, maar is op verzoek van tegenstander Alphia verplaatst naar 6 mei. Aanvangstijd is nog niet bekend.