Onze rood-witten mochten dit keer aantreden tegen de blauw-gelen uit Berkel, je weet wel uit Lansingerland (?) en dat nog wel op het hoofdveld met scorebord. En in de loop van deze middag bleek, dat het scorebord overwerk moest verrichten, want onze mannen hadden er zin in.

De wedstrijd was nog maar 3 minuten oud of het was al raak….een mishit van de Berkelse keeper en Stef was er als de hanen bij; vervolgens onmiddellijk daarna een doordauwertje van de gretige Nick H., die maar net miste en zo gingen de aanvallen maar door, hoewel onze goalie Tim nog wel een reddinkje moest verrichten. Hoe dan ook: een lust om het geheel te bekijken.
In de achterhoede werd goed werk verricht; Mark, Dax en Floris hadden de zaak goed in de voeten en de voorhoede speelde alsof het een kampioenswedstrijd was, daarbij opgejut door de middenrif.

Berkel gaf alleen maar tegengas via een tweetal goede spelers, die het catenaccio-spel goed beheerste, dus toch linke soep. Jurriaan, Jesper en Jasper stonden hun mannetje en het ging erop lijken, dat het bijna eenrichtingsverkeer werd. Met een goed genomen corner wist Stef wel raad na 30 minuten en het werd 2-0 en toen was het hek van de dam, want twee minuten later ging Nick H. alleen op de Berkelkeeper af en hij schoot de bal gedecideerd naar 3-0.
De mannen konden vervolgens met een gerust hart aan de thee of bier, daar waren we niet bij.
De tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste, de FC werd wat overmoediger, zelfs snelle coach Mark ging zich met de aanval bemoeien en Dyron gaf het geheel nog wat meer snelheid, Nick W. maakte ook zijn opwachting en het geheel bleef goed in balans en nog belangrijker: de mannen vonden elkaar in goed positiespel en ze gunden elkaar ook wat. Dyron zette goed door, niemand kon hem meer afremmen en hij maakte het kwartet doelpunten vol.
Onze heren hadden nog duidelijk honger naar de bal en toonden steeds meer durf. Soms werd het middenveld overgeslagen. Het begon te lijken op gallery play met samba-voetbal. Een prima voorzet van Carlo werd prompt door Jasper hard ingekopt en nr 5 was een feit. Mark scoorde, plotseling naar voren gestormd, de 6e en tot slot werd de zevenklapper gehaald met een kogel van Jasper. Wat wil je nog meer? Uitkijken voor overmoed bij de volgende pot, maar nu liep het als een trein. En zo moet het spel gespeeld worden, ook tegen een beter uitgeruste tegenstander.
Misschien moet het spel nog wat breder gehouden worden…
De trainer gebruikte ongeveer 34 maal het woord: “Voetballuh” en hij kreeg waar voor zijn geld!
Opa Leo