MVV’27 2 – FC Oudewater 2  1 – 0

In de strijd voor lijfsbehoud in de mooie 1e Klasse Reserve moest FC Oudewater 2 aantreden tegen een directe degradatie-concurrent, MVV’27. Vanwege de regenval moest worden uitgeweken naar een kunstgrasveld in Maasland. Na een aarzelend begin werd de spelverhouding in het veld al snel duidelijk. FC Oudewater was de bovenliggende partij en drukte dat uit in balbezit en een aantal mooie kansen. Een kopbal van Ties, een gesmoord schot van Willem en een schuiver langs de verkeerde kant van de paal door Bas waren opgelegde mogelijkheden. De oogst was slechts een handvol corners, maar geen doelpunten.

Op slag van rust

MVV’27 kon daar in het eerste bedrijf weinig tegenover stellen. Slechts een schot uit de tweede lijn werd tot corner verwerkt door keeper Kay, met een stijlvolle zweefduik naar de bovenhoek. Op weg naar een 0-0-ruststand zag de scheidsechter in de 44e minuut een overtreding van Frank, die slechts opzij stapte toen de Maaslandse spits tegen hem aan wilde leunen. De valpartij werd omgezet in een vrije trap op de rand van het Oudewaterse strafschopgebied. Via een onbekende schouder in het drukke doelgebied belandde de bal in het Oudewaterse doel. Deze 1-0 werd al snel gevolgd door het rustsignaal.

Kansen genoeg

Ook in de tweede helft was FC Oudewater sterker. Tom had de gelijkmaker op de schoen, maar kon niet tot scoren komen. Langzaam maar zeker wist de MVV-doelman zich op te werken tot “man of the match”, met enkele wonderbaarlijke reddingen. De kansen stapelden zich op voor Oudewater, centrale verdediger Bob werd in de laatste minuten van de officiële speeltijd naar de spitspositie gestuurd, maar ook dat mocht niet baten. Vanwege het vele tijdrekken van de thuisploeg had de scheidsrechter vele malen aangegeven dat hij zijn klokje stil had gezet. En hij hield woord.

In blessuretijd geen ‘pingel’

Want in de vijfde minuut van de blessuretijd wist Marc zich na een fraaie solo het zestienmetergebied van MVV in te wurmen en daar werd hij onreglementair ten val gebracht. Strafschop! De leidsman bracht zijn fluitje naar de mond, maar floot niet. Dertig seconden later wel. Eindsignaal. De coach van MVV’27 wist het na afloop goed samen te vatten: “Het is ongelooflijk, maar eerlijk is eerlijk, we hebben zes punten van jullie gestolen dit seizoen…”

Tekst: Ton Hendrickx