DWO-Oudewater 1-1

Als de angst om te verliezen het wint van de wil om te winnen, heeft dat ongetwijfeld invloed op het spelbeeld dat de toeschouwers krijgen voorgeschoteld. Aldus geschiedde in het tweede bedrijf van de ontmoeting tussen het Zoetermeerse Door Wilskracht Ontstaan en de Fusieclub uit Oudewater. Wanneer de bal van eigenaar wisselde had dat direct een ‘volksverhuizing’ tot gevolg. Alle spelers transformeerden zich van aanvaller tot verdediger en omgekeerd. Het resultaat van de massaliteit in en rond het doelgebied was dat er altijd wel een voetje of een been voorhanden was dat, wanneer de doelman niet handelend kon optreden, een hoekschop tot gevolg had. Negen maal mocht de bal in de tweede helft vanuit het hoekje bij de cornervlag worden getrapt en daarbij viel het aantal redelijk tot goed lopende aanvallen in het niet. En daarmee het aantal scoringsmogelijkheden.
Nadat de rust met een 1-1 gelijke stand was bereikt, kopte de Zoetermeerse verdediger Jordy Spruit in de 49e minuut van dichtbij precies in de handen van doelman Rietveld. De Oudewaterse aanvaller Wouter van Sprundel kopte na 66 minuten uit de eerste goed lopende aanval net over het doel van Rietveld’s tegenvoeter Milan Klein. Een ‘vuurpijl’ van aanvoerder Menno Venhof was een kwartier voor tijd nog een letterlijk hoogtepunt alvorens hij in de 81e minuut uit een voorzet van linksachter in eerste instantie tegen de doelman kopte en aansluitend zijn rebound zag smoren tussen het lichaam van de goalie en de grasmat. De Zoetermeerse coach Van der Padt bracht in de slotfase nog een extra aanvaller in -Tjin voor Schutte- om nog iets te forceren en in de extra tijd perste ook Oudewater er nog een klein offensiefje uit. Dat leverde slechts een gele kaart op voor Venhof. Het was de derde aan Oudewaterse zijde. De Goeij (54e min) en Sluijs (82e min) gingen hem voor.

Beste kansen, minder spel
In de aanvangsfase van de wedstrijd acteerden de gasten in de opbouw ietwat te behoedzaam. Er was sprake van enige besluiteloosheid en dat kwam de snelheid niet ten goede. Waar Oudewater de aanval door het centrum prefereerde, lieten de gastheren de dreiging vooral van de snelle vleugelspitsen komen. Van der Neut en Miltenburg hadden hun handen vol aan Mbemba en Farber. Dat duo was ook verantwoordelijk voor de openingstreffer die in de 11e minuut het licht zag. Op de rand van Buitenspel kwam Farber over rechts door en zijn voorzet werd door Mbemba, op de huid gezeten door twee verdedigers, voorbij Remco Rietveld geschoven; 1-0. Bart Griffioen was vlak hierna dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Klein toonde zich het struikelblok. Oudewater toonde zich in deze fase wat timide en moest het verbaal afleggen tegen de luidruchtige DWO’ers. Die werden in de 26e minuut de mond gesnoerd. Een hoekschop van Mike Rijsbergen werd bij de eerste paal met het hoofd verlengd door Menno Venhof en bij de tweede paal geposteerde Griffioen was koppend succesvol; 1-1. Tot aan de thee combineerde de thuisploeg gemakkelijker dan Oudewater, maar dat kon bogen op de beste kansen. Zo gaf Venhof een poging vanaf 45 meter ten beste en kon Wouter van Sprundel geen gevolg geven aan een slim gewonnen kopduel. Ook moest dit tweetal ervaren dat gelijktijdig uithalen weinig succesvol is. De eerste vermaning was voor het duo Van der Neut/De Goeij, de eerste kaart voor DWO’er Moradi. Ook op dat front werd in de slotfase ‘gewonnen’.

Nacompetitie
Door dit tweede gelijke spel tegen DWO blijft de marge met de Zoetermeerders bestaan. Oudewater bezet met drie punten achterstand de vierde positie en heeft een wedstrijd minder gespeeld van WDO. Het doelsaldo is voor beide +22. Van Nispen, dat verloor, staat op gelijke hoogte met Oudewater op de derde plaats en heeft +24 achter de naam. Mogelijkheden om tot nacompetitie te komen blijven dan ook volop aanwezig.

Oudewater: Remco Rietveld, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Björn Stalvord, Joost Miltenburg, Martijn de Goeij (67. Sjoerd Wiltenburg), Mike Rijsbergen, Simon LaLau, Menno Venhof (aanv), Wouter van Sprundel, Bart Griffioen