Niet alleen de finale van de nacompetitie stond zaterdag op het programma bij FC Oudewater. Zeker tot een uur of twee, toen de spanningen rond de beslissende partij zichtbaar en voelbaar werden, was alle aandacht gericht op de wedstrijden die op de vijf beschikbare velden werden verspeeld als onderdeel van het door de vereniging met steun van sponsor ING georganiseerde jeugtoernooi. Spelers van onder de 15 en voetballers van onder de 17 waren vanuit het hele land ‘ingevlogen’ om elkaar op een sportieve wijze de maat te nemen. Onder heinde en verre moest dit keer worden verstaan dat de spelers uit negen van de twaalf provincies afkomstig waren. Van Gorredijke tot Veldhoven en van Middelburg tot Workum waren zij in alle vroegte vertrokken om deel te nemen aan de nationale toernooi. De Jeugd onder 17 speelde in drie poules en voor de jeugd onder 17 waren twee poules van vijf teams beschikbaar. Er werd leuk en soms fanatiek gestreden om de beschikbaar gestelde bekers. De schermutselingen die onderwijl plaatsgrepen op het hoofdveld en die door de verlenging langer duurden dan verwacht deden de publieke belangstelling dan wel afnemen, maar boden tegelijkertijd een mooie afleiding wanneer je even niet hoefde te acteren.

Het ING Nationale Jeugdtoernooi 2018 werd vanonder de tent met behulp van een groot beeldscherm in goede banen geleid door speaker Anton van der Neut, Annie van Leeuwn, John Rietveld, Sander Boere, Jeroen Boere en Hans van der Horst.

 

Toen de laatste wedstrijden waren gespeeld kon Johan van der Zanden (Communicatiedirecteur bij ING Nederland) de prijzen uitreiken en mochten de aanvoerders van respectievelijk BSV Boeimeer uit Breda (jeugd onder 17) en SRC Schagen (jeugd onder 15) de eerste prijs in ontvangst nemen. Van de organiserende vereniging werd JO 15-1 poulewinnaar, hetgeen uiteindelijk een tweede plaats in de eindrangschikking opleverde.

Einduitslag JO15-1:

1e plaats: BSV Boeimeer (Breda)

2e plaats FC Oudewater

3e plaats: Dauwendaele (Middelburg)

Einduitslag JO17-1:

1e plaats: Schagen /SRC (Schagen)

2e plaats Forza Almere

3e plaats: Dauwendaele (Middelburg)

Speler van het Toernooi JO17 werd Sander Bootsma van SC Bolsward. Bij het team van Forza Almere liep de beste speler onder 15 rond. Zijn naam kon niet meer achterhaald worden

Speler van het Toernooi JO15: Forza Almere (helaas geen naam)

Tenslotte nog een groot dankwoord voor alle vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Chapeau!