Spirit – FC Oudewater 3 – 1

Eigenlijk was het maar goed dat trainer Harry Akkermans i.v.m. vakanties en blessures niet meer dan 21 man kon meenemen om te kijken wat voor vlees hij nu daadwerkelijk in de kuip had. Het opstellen van twee verschillende elftallen in beide helften gaf op zich al een verschillend beeld. Als er nog meer spelers beschikbaar waren geweest was het in ieder geval nog onoverzichtelijker geworden. De tweede helft was vooral buitenstaanders ook nog iets minder duidelijk omdat er zonder rugnummers werd gespeeld, jammer!

Kansloos

Dat was het voor de Oudewaternaren in ieder geval in de eerste helft, zeer zelden werd de middenlijn overschreden en de keren dat dit wel gebeurde waren dan ook op een hand te tellen. Na een klein kwartiertje was de stand al 1-0 door een doelpunt van Bob van der Veen en vlak voor rust liet Kevin Guttink de 2-0 aantekenen. In beide gevallen zag de Oudewaterse verdediging er niet goed uit. Er kon geen enkele kans voor de FC worden genoteerd.

Iets beter

In tegenstelling tot hun collega’s toonden het “nieuwe” elftal in de tweede helft iets meer aanvallende lef. Op het middenveld kwam er meer ruimte en konden de aanvallers daardoor wat gevaarlijker worden. Toch scoorde Sergio Caminita eerst nog de 3-0 na een uurtje spel. Het historische doelpunt van “Gijssie” Kautz, zo rond de klok van vieren, zal de boeken ingaan als het eerste doelpunt in een wedstrijd van de FC Oudewater. Dit was tevens het sein voor de Oudewaternaren tot nog meer dadendrang, Spirit kwam dan ook een paar maal goed weg. Maar een of twee doelpunten meer op basis van het laatste kwartier zou toch te veel zijn geweest, over de gehele wedstrijd gezien was Spirit de verdiende winnaar. Het laten varen van het wat afwachtende voetbal en dus wat meer naar voren voetballen zou de FC sieren. Er waren echter zeker een aantal positieve dingen te ontdekken. Het potentieel dat Oudewater in huis heeft biedt in ieder geval veel perspectief.