Vrijdagavond 6 maart waren de 2 kunstgrasvelden van FC Oudewater volledig bezet met 42 voetballers en 6 trainers

Uit het gehele land hadden deze mensen de reis van soms wel 2 uur naar Oudewater gemaakt voor een  trainingssessie. De voetballers zijn het A-team, onder 21, onder 18 en onder 15 selecties van de nationale ploegen van het CP voetbal.

Wat is CP voetbal? 

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging fysiek een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep.

De avond werd geopend door voorzitter Harold van Aart. Hij heette iedereen van harte welkom en benadrukte dat het voor een ieder heel belangrijk is om te sporten. Harold gaf verder aan dat FC Oudewater de maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan en daarom graag het sportcomplex en materialen ter beschikking stelt.

Tijdens de trainingssessies werden de ouders en begeleiders van de voetballers op de hoogte gesteld over de toekomst van het CP voetbal binnen de KNVB. Gelukkig was dit een behoorlijk positief toekomstbeeld. Ondanks dat het CP voetbal niet op het programma staat van de paralympische spelen in 2020 en 2024.

Het was geweldig om te zien hoeveel plezier iedereen beleeft aan de trainingssessies. De onderlinge acceptatie is bijzonder. Bovendien was het heerlijk voetbalweer!

Namens de KNVB en de organisatie van deze avond een speciaal woord van dank voor het barpersoneel. Hulde!!

Vrijdagavond 27 maart zal FC Oudewater wederom het decor zijn voor een avond vol voetbalplezier voor de nationale CP voetbal selecties. Kom gerust kijken.

Martijn Voorbach