De opdracht voor ons 2e elftal was simpel, voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek: Winnen. De hekkensluiter was echter niet van plan om daar zomaar aan mee te werken. Dankzij stug verdedigend werk van de thuisclub was het aantal kansen niet groot, ondanks het – bij vlagen – oogstrelende spel van Oudewater. Na een aantal corners en enkele aanvallen die door goed keeperswerk van de tegenstander werden verijdeld, wist Willen La Lau in de 32e minuut de ban te breken. Ook in dit geval was de doelman een sta in de weg, maar de bal werd gelost en Willem stikte van dichtbij de verdiende 0-1 binnen.

Verdubbeld na de thee

Na de rust was het opnieuw Willem La Lau die van dichtbij kon intikken, in dit geval na een prachtige individuele actie van Dante van Baaren aan de rechterkant. Vijf minuten voor tijd voorkwam de lat een hattrick van de Oudewaterse spits, zijn kopbal bleef onbeloond. Niettemin was de eindstand meer dan verdiend. In de kleedkamer stond keeper Arnold Ruyter als eerste onder de douche. Was het aanstaande vaderschap de reden dat hij snel naar huis moest? “Nee, ik heb het hartstikke koud”, was zijn antwoord. Hij had de hele wedstrijd nauwelijks iets te doen gehad.

De beslissende fase

De achterstand op de ranglijst op een ‘veilige plek’ is vier punten en de tegenstanders in de laatste vier wedstrijden zijn de nummers 7, 8, 9 en 10 van de ranglijst. Er is nog niets verloren, Met de getoonde strijdlust en het geloof in het eigen kunnen gaat het tweede enkele spannende weken tegemoet. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen Nieuwerkerk. Om 11.30 uur zijn alle FC Oudewater-supporters van harte uitgenodigd!