Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd uit in Bodegraven tegen Rohda JO17-2 op het programma. Na het zure verlies van vorige week tegen Sportlust waren de spelers gebrand op een overwinning om zo toch als eerste in de bekerpoule te eindigen. Dat is gelukt en hoe! Na een comfortabele 0-3 ruststand, speelden de Oudewaternaren hun tegenstanders in de tweede helft van de mat en werd er uiteindelijk met 0-9 gewonnen.

Al in de eerste minuut leek Oudewater op voorsprong te komen. De diep gestuurde Mees omspeelde de keeper en trok voor. Mike was op de goede plek om de bal in te glijden, maar de bal was al over de achterlijn geweest, dus dat feestje ging voorlopig niet door. Het volgende gevaar kwam uit een corner van Haroune en de bal bereikte Mike bij de tweede paal, maar zijn kopbal ging over. De kansen bleven zich aaneenrijgen, de diep gestuurde Mees wist de achterlijn te halen maar daar lag de keeper in de weg. Een afstandsschot van Danny, een schot van Mees, een knal over van Mitchell, geen van allen leverde de verdiende voorsprong op. In de 22e minuut wist Kel op links de achterlijn te halen en zijn voorzet werd door Mike in 2 instanties keihard op de paal geschoten. 2 minuten later was het dan eindelijk raak. Mees benutte zijn snelheid door de tegenstander eruit te lopen, na hem zelf de bal afhandig te hebben gemaakt, en bleef oog in oog met de keeper koel en verschalkte hem met een schot in de korte hoek (0-1, 24.) 2 minuten later had de score verdubbeld moeten worden. Een voorzet van Mees vanaf rechts werd ingekopt door Haroune en door de keeper met behulp van de paal gestopt. In de nastoot was het Mike die met links weer de paal trof en daarna was het Danny die van dichtbij over schoot. 8 minuten voor rust kwam de 0-2 dan toch tot stand. Haroune pikte de bal op het middenveld op, ging een 1-2 aan en kreeg de bal goed terug. Van dichtbij wist hij Oudewater’ s 2e goal te scoren (0-2, 32.) Even later was de 0-3 een feit. Tijs stuurde Mees diep, hij legde terug op Danny, die zijn mannetje uitspeelde en daarna de bal op zijn beurt breed legde op de er nog beter voorstaande Haroune, die wel raad wist met dit buitenkansje (0-3, 34.) In de 35e minuut het eerste echt gevaarlijke moment voor het Oudewaterse doel. Tot dan toen speelde Rohda redelijk mee, maar tot dan toe werden hun aanvallen vakkundig door de middenvelders en verdedigers onschadelijk gemaakt. De rechtsbuiten van Rohda wist zijn tegenstander te passeren en zijn pass zorgde voor een heuse scrimmage in de zestien, maar gelukkig wist de verdediging ook dit klusje te klaren. Na een laatste afstandsschot van Mitchell (half metertje over) was de eerste helft een feit.

Na rust was het Carlo die de plek van Juran (die in de rust naar Boskoop werd gereden om daar de JO19-1 te helpen met 2-4 van Floreant te winnen) onder de lat had ingenomen. En waar Juran een rustige eerste helft had gehad, gold dat ook voor Carlo. Buiten een paar terugspeelballen kreeg bij in 40 minuten tijd slechts 1 afstandsschot te verwerken. FC Oudewater begon furieus aan die tweede helft. Vanaf de aftrap werd de bal veroverd door Jur. Hij stuurde Haroune diep, die speelde zijn mannetje uit en legde breed op de meegelopen Mees en die scoorde zijn tweede van de dag (0-4, 41.) Met deze geruststellende stand in het achterhoofd vond ook Tijs dat het tijd was om zich aanvallend te laten zien. Onze kleine en razendsnelle rechtsback zette zelf de aanval op, kreeg hem goed terug, maar zag zijn schot net voorlangs gaan. Iets later, nadat Jur zijn geluk al eens had geprobeerd met een afstandsschot dat een metertje over ging, was het Casper die de hoofdrol voor zich opeiste. Hij onderschepte de bal op eigen helft en ging op avontuur. Zijn enorme schot van 35 meter kon nog maar net door de Bodegraafse keeper uit de kruising worden getikt. Deze fase in de wedstrijd werd gekenmerkt door veel schoten van afstand door de FCO‘ ers, die allemaal naast of over gingen of een makkelijke prooi voor de doelman waren. Gelukkig gingen de spelers daarna weer meer de combinatie zoeken en dat wierp na zijn vruchten af. Mooie aanvallen over de zijkanten leverden grote kansen op, maar gescoord werd er (nog) niet. Tot de 52e minuut, toen Mike een mooie voorzet vanaf rechts afleverde, die door Mees in een keer op de slof werd genomen (0-5, 52.) Een minuutje later was Mees dicht bij zijn volgende doelpunt. Vrijgespeeld in het strafschopgebied mikte hij de bal helaas op de paal. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd de score dan fors opgevoerd. Op het middenveld werd de bal veroverd, Danny ging op het doel af en legde de bal goed breed op Mike, die geen moeite had de keeper te passeren (0-6, 72.) En een minuut later lag de volgende erin. Casper onderschepte de bal achterin, speelde Haroune op links aan en diens pass werd door Jur koelbloedig van dichtbij ingeschoten (0-7, 73.) En drie minuten voor tijd was het Danny, die ook zijn goaltje wist mee te pikken, uit een pass van Mike. In de laatste minuut van de wedstrijd lukte het Haroune om zijn hattrick te voltooien. Weer was het Casper die op eigen helft de bal op zijn tegenstander wist te veroveren en Haroune diep stuurde. Met zijn snelheid was het een koud kunstje om zijn derde van de dag te scoren (0-9, 80.)

Door deze overwinning is FC Oudewater JO17-2 op de eerste plaats geëindigd in de bekerpoule. Weliswaar in punten gelijk met Sportlust maar met een veel beter doelsaldo (+33 tegen +11). De komende 2 weken rond de herfstvakantie staan er geen wedstrijden gepland, op 22 oktober zal dan een begin gemaakt worden met de reguliere competitie, hopelijk in de 3e Klasse.