ONA – FC Oudewater  2 – 2

Het was allemaal wat matigjes op het veld bij Donk in het Jober Thoen Toernooi. De ontvangst en de broodjes t.b.v. de spelers was allemaal wel prima geregeld, maar de verdere entourage belabberd! Het kunstgrasveld waarop ONA en Oudewater hun kunsten moesten vertonen bevond zich in deplorabele toestand hetgeen diverse blessures bij beide teams opleverde. De tweede helft moest ook nog met zeer slechte verlichting gespeeld worden, een lichtmast werkte er zelfs helemaal niet. Met het vooruitzicht dat de Oudewaternaren ook a.s. zaterdag op dat slechte veld moeten aantreden maakt nu niemand meer enthousiast.

Oh ja en er werd ook nog gevoetbald. In feite was ook dat niet echt geweldig om naar te kijken. Natuurlijk door alle deelnemende clubs werd er volop geëxperimenteerd met de groep om daarna de competitie met de beste opstelling in te kunnen gaan.

Binnen een paar minuten keek Oudewater tegen een 1-0 achterstand aan, de verdediging ging hierbij niet geheel vrij uit! Kort daarop viel bij ONA de eerste zwarte blessure waardoor het spel geruime tijd stillag. Zo’n twintig minuten lang was er weinig spannends te beleven totdat Oudewater met steeds meer druk op de Verdediging van ONA steeds dichterbij de gelijkmaker kwam. Hiervoor was wel een strafschop wegens hands nodig, 1-1 (wouter van Sprundel). Ondertussen werd het gezeur van een aantal ONA-spelers steeds luider en besloot de dienstdoende leidsman dit maar eens met gele kaarten af te straffen. Kort voor rust moest ook Kick van Zuijlen geblesseerd het veld verlaten en redde Arnold de Ruijter fraai op een doorgebroken speler. Een minuutje later deed hij dat nog een keer dunnetjes over!

Ook in de rust en kort daarna moesten er diverse spelers aan beide kanten vervangen worden hetgeen natuurlijk beide trainers niet vrolijk maakte. Binnen een krioelende massa spelers in het ONA-doelgebied was niemand in staat om de bal dan ook nog fatsoenlijk te raken, het was wel een kansenfestival. Een lichtpuntje, en daar hadden we er niet zo veel van (!) was het fraaie doelpunt van Nick van den IJssel. Vanaf de rechtervleugel deponeerde hij het leder hard in de linkerbovenhoek, doelman kansloos en 2-1 dus. Een paar maal ging het net niet goed en werd derde doelpunt niet gescoord hoewel diverse spelers daar erg dichtbij waren. Ook het matige vlagwerk van de Goudse assistent-scheidsrechter werkte niet echt mee en was met regelmaat een punt van discussie langs de lijn. Oudewater zakte tegen het einde te ver terug en moest daar ook de tol voor betalen, 2-2 door een mooi strak schot (75ste min.. ) Bram Noordman’s “winnende” werd tot slot niet terecht afgevlagd !