FC Oud – FC Jong  2 – 5

Als je de “oudjes” het veld op zag komen kreeg je toch een beetje de bibbers, immers zoveel kwaliteit zie je niet zo vaak op het Markveld. Gingen de mannen van Redel & Co voor aanvang wel serieus in de warming-up, Silverster Hoogeveen’s elite deed het rustig aan, wellicht om ook de toch wat spaarzame krachten te sparen en omdat hun degelijke achterhoede o.l.v. de nog immer goed keepende Tim Achterberg  bepaald niet onder de indruk van de actieve jonkies leek te zijn.

Hoe bitter was dan ook de pil die “grijsaards” na nog geen twee minuten poging tot voetbal moesten slikken! Nadat eerst Ferry Vink nog onheil had kunnen voorkomen was het Lars Janmaat die met een droge knal het oudjes-ego een deuk gaf. (0-1) En slechts een paar minuutjes later moest Achterberg weer een bal uit het net halen, nu nadat Willem La Lau uit een voorzet van Bart Griffioen keurig had afgerond (0-2).  Of het heftige hijgen, hoorbaar langs de kant van het veld, van Remco de Rijk veroorzaakt werd door de schrik van het gebeurde of omdat een “tennis-conditie” niet voldoende is om op niveau te kunnen presteren zal altijd een vraag blijven. Na een stief kwartiertje had de jongeren-doelman Sjors de Goey slechts een terugspeelbal in handen gekregen en werd er dan ook gevreesd voor een forse afstraffing en werd aldus de bus voor het ouderendoel geparkeerd. Hoopgevend was van de andere kant dan weer wel de met (weinig) vlagen vertoonde technische hoogstandjes van de oudere Oudewaternaren. De handen gingen toch wel even op elkaar toen Menno Venhof zijn oud-collega Simon La Lau op een echte Panna trakteerde, alleen het hierop volgende resultaat was niet noemenswaardig. Dat missen ook een kunst is ervoer Sjoerd Wiltenburg, die net als een drietal teamgenoten in het rijtje missers kon worden bijgeschreven. Vijf tot zes doelpunten had op dat moment wel al het verschil moeten zijn, maar ja ze hadden wel allemaal (voetbal)plezier en dat is ook wat waard. Kort voor de theepauze kreeg doelman de Goey weer een bal en scoorde Bart Griffioen de 0-3  op aangeven van Willem La Lau.

Het was inmiddels wel duidelijk dat keeper Achterberg niet van plan was om de jongere garde ook maar iets te schenken, hij verdedigde zijn doel met veel elan. En ineens was daar de ingevallen Gijs Kautz, vrij voor de doelman aan de overkant. De Goey was iets te laat en liet Kautz op het gras tuimelen, overigens een van de specialiteiten van de Oudewaterse (ex)spits. Gedecideerd wees leidsman Leon Hoogeboom naar de stip, strafschop. Deze werd opgeëist door Rutger de Beer, hij faalde niet (1-3). Kort hierna deed genoemde Gijs Kautz eenieder zich afvragen waarom hij al gestopt is met selectievoetbal, zijn doelpunt was van grote klasse, of was het toch de terugval van het spel van de jonge mannen (2-3)? Overigens was het zeer opvallend dat de toekomstige jongerentrainer De Rijk ook de tweede helft in het veld stond. Wel hadden de oude verdedigers hun handen vol om de Oudewaterse benjamin, Thomas Hoogeboom, te beteugelen. Na een kwartier in de tweede helft lag de 2-4 achter Tim Achterberg en kort hierna zorgde de Amerikaanse aanwinst Sebastiaan Evers  met zijn knie voor de 2-5.

Als vanouds duurde de derde en vierde helft nog heel lang!

Lijst van deelnemers Oud Oudewater: Tim Achterberg, Gerbert van Dijk, Richard Ramaekers, Dave Janmaat, Lennard van Dam, Niels Hofman, Ferry Vink, Maarten Vermeij, Laurens de Vor, George Suers, Dennis Vianen, Remco de Rijk, Rutger de Beer, Menno Venhof, Gijs Kautz.

Spelers Jong Oudewater: Sjors de Goey, Walter van der Neut, Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Micha Hulst, Ivo Anbergen, Sven Rietveld, Sjoerd Wiltenburg, Willem La Lau, Lars Janmaat, Bart Griffioen, Tim Goes, Sebastiaan Evers, Nick van den IJssel, Dante van Baren, Marc Oosterwijk.