Sportief – Oudewater 1–6

13 seconden
Oppassen voor Sportief, ze zijn uit op wraak of noem het revanche voor de kansloze nederlaag in Oudewater aan het beging van het seizoen. Dus snel druk zetten en vroeg storen was het credo voor de mannen van trainer Akkermans. Wel, scheidsrechter Maurits had amper het startsein gegeven of het was al prijs. Dit ging zo snel dat velen langs de lijn het niet eens mee hebben gekregen. Het scheelde weinig of Menno Venhof kon tot nieuwe recordhouder ‘snel scoren’ worden benoemd, binnen negen seconden leek de bal al in het net te liggen maar Sportief doelman Hoogendoorn bleek een echte dwarsligger. Helaas voor hem duurde zijn vreugde slechts vier seconden, dit tot het moment dat Mike Rijsbergen toesloeg (0-1). Al snel werden de ‘Verlaatse’ gemoederen geprikkeld, vooral toen een vermeende overtreding binnen het zestienmetergebied door de leidsman werd weggewoven. Behoudens een schot op het doel door Dirk v.d. Haak was Sportief niet veel verder gekomen dan de middenlijn. Na een klein kwartiertje kwam er toch een snelle uitbraak richting het Oudewaterse doel, de klus leek te worden geklaard door verdediger Roy de Jong, hij kreeg echter een giga zwieper van Kevin Haak, voor een ieder een duidelijke overtreding, de referee dacht daar anders over en de 1-1 was een feit ( 14e min.). Diverse hoekschoppen waren voor Oudewater het resultaat van de dadendrang naar voren doch telkens weer waren de verdedigers van de thuisploeg de baas. De 1-2 kwam tot stand uit een fraai genomen vrijetrap, vanaf een meter of vijfentwintig kegelde Djardo Boele de bal in een keer tegen de touwen ( 30e min.). Een minuutje of vijf later stond Boele aan de basis van de volgende treffer, zijn prima voorzet werd door Menno Venhof netjes afgewerkt (1-3, 36ste min.).
Te veel overtredingen
De tweede helft zou vooral gekenmerkt worden door te veel overtredingen van de gastheren, waardoor het spel regelmatig onderbroken werd. De scheidsrechter stelde zich toch ietwat te coulant op in deze situaties. Even leek het er op dat Sportief zichzelf hervonden had. Tot tweemaal toe teisterde een schot de lat van het Oudewaterse doel. De eerste poging was van Tosca Wens en ook de terugspringende bal werd door een Sportief speler tegen de bovenligger geknald, Oudewater kwam goed weg op dat moment. De 1-4 was er een met een hoge artistieke waarde, een fraai kunstje werd door topscorer Menno Venhof toegepast om doelman Rody Hoogendoorn de bal uit het doel te laten halen ( (60ste min.). Bij een zelfde poging van Boele als in de eerste helft uit een vrije trap, vloog ditmaal de bal niet in maar naast het doel van Sportief. Na een fraaie volley van Venhof kon Hoogendoorn weer de gang naar het net maken (1-5, 70ste min.). Dat Sportief zijn uiterste best deed was duidelijk, maar ze konden gewoon niets tegen het toch oppermachtige Oudewater inbrengen. Slechts een schot van invaller Robin de Vink kon er worden genoteerd, een makkelijke prooi voor keeper Arnold de Ruyter. Een drie-tegen-een situatie werd door de Oudewaternaren slecht uitgespeeld en een poging van aanvoerder Gijs Kautz om met zijn achterhoofd te scoren liep uiteindelijk op niets uit. Na een aantal pogingen om de score nog verder op te voeren was het uiteindelijk Mike Rijsbergen die een afvallende bal keihard in het doel kegelde (1-6. 90+5 min).

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Mike Snel, Niek Sluijs, Roy de Jong (Nick van den IJssel), Djardo Boele, Joost Miltenburg, Mike Rijsbergen, Menno Venhof, Gijs Kautz, Simon la Lau (Jeffrey Brouwer), Bart Griffioen (Tim Goes).