Komend seizoen gaat de Wedstrijdzaken App van de KNVB een grote rol spelen. Met dit bericht verstrekken wij de tot nu toe benodigde informatie, zowel op de website als via de email.

Als je jeugdlid bent, en je ontvangt dit bericht op je eigen email-adres, laat dit bericht dan ook door je ouders lezen.

Sinds kort kan de wedstrijdzaken app van de KNVB op de Smartphone worden geïnstalleerd.
Dat geldt voor zowel Androïd als IOS toestellen. Niet voor Windows toestellen.

Om met de app te werken moet je inloggen. Dat gebeurt met het emailadres dat bij sportlink bekend is als je persoonlijke hoofd-adres. Een wachtwoord moet je zelf bedenken.
Het registreren en inloggen kan op ieder toestel. Dat hoeft niet per se van jezelf te zijn.

Welk emailadres staat in sportlink?

In sportlink kunnen verschillende emailadressen staan, maar alleen het eerste adres (dat is het hoofd-adres) is geldig voor de app. Onlangs hebben wij ieder bondslid een mail gestuurd en daarbij gebruikt gemaakt van dat hoofd-adres. Als je deze tekst via je mail leest, dan weet je wat het hoofd-adres in Sportlink is. Als je deze tekst op de website leest, dan is het volgende mogelijk:

1   Je hebt je email nog niet gecheckt.

2   Je hebt geen email-adres.

3   Je hebt wel een email-adres, maar dat is niet bekend in Sportlink.

4   In Sportlink staat een email-adres dat je niet zo vaak gebruikt en dat niet je hoofd-adres is.

5   Je bent ouder van een jeugdlid en het hoofd-adres in Sportlink is het email-adres van je kind. Check even bij je kind of dit bericht op de email is doorgekomen. Als dat zo is dan kan je kind zich registreren met zijn/haar eigen email-adres.

Laat de ledenadministrateur (Jolanda Verweij) even weten als het adres moet worden veranderd. ( ledenadmin@fcoudewater.nl ).

Bij jeugdspelers komt het voor dat het hoofd-adres het adres van een van de ouders is. Bij het registreren van de wedstrijdzaken app moet het jeugdlid dan het email-adres van die ouder gebruiken. Als er meerdere kinderen dat email-adres moeten gebruiken, vraagt de app om welke persoon het gaat. Het account van dat email-adres wordt maar één keer aangemaakt. Ieder moet dus op de hoogte zijn van het wachtwoord.

Als het jeugdlid een eigen email-adres heeft en dat moet het eerste adres (dus wedstrijdzaken app adres) worden, laat dat dan weten aan de ledenadministratie.

Wat heb je aan die app?

De app laat een programma en de uitslagen zien van je team. Ook kan je een aantal gegevens wijzigen, bijvoorbeeld je woonadres, je telefoonnummer of je foto op de spelerspas.

De belangrijkste functie is het beheren van het digitaal wedstrijdformulier. Het papieren model was al vervangen door de computer, maar ook die versie is in het komend seizoen niet meer te gebruiken. Alles rond het wedstrijdformulier loopt via de smartphone en de iPad of tablet. Iedereen die met het wedstrijdformulier te maken heeft, heeft de app nodig. Ook voor spelers is het handig. De spelers hebben automatisch de juiste bevoegdheden. Voor de overige personen moet het bestuur zorgdragen voor de juiste instellingen.

Bij wedstrijden vanaf JO13 en MO13 moet een spelerspas worden gecontroleerd. Die passen zijn voor de scheidsrechter direct vanuit Sportlink zichtbaar op zijn of haar smartphone. Een goed lijkende foto is dan wel belangrijk. Als je de app hebt geïnstalleerd kan je je spelerspas zien. Het gedoe met papieren pasfoto’s en plastic kaarten is dus voorbij.

Voor uitvoerige informatie verwijzen wij naar:

Sportlink support:
https://support.sportlink.nl/support/solutions/articles/9000113032-de-knvb-wedstrijdzaken-app-welkom-

KNVB assist:

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld–en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning

Heb je nog een vraag? Mail naar tcvoetbal@fcoudewater.nl

 Het bestuur