We willen jullie allereerst een sportief en gezond 2023 wensen. In dit bericht blikken we graag even terug op 2022, geven we jullie graag meer informatie over waar we ons dit jaar op gaan richten en we nodigen jullie graag uit voor een aantal komende evenementen bij FC Oudewater. Lezen jullie mee?

Het was een gedenkwaardig jaar, met vooral op het einde heel veel spanning en sensatie. Het jaar waarin FC Oudewater haar 90-jarig bestaan vierde vanuit de twee fusieclubs V.V. Unio en OVS. De promotie naar de tweede klasse voor FC Oudewater 1 was een lange weg, met mooie voetbalmomenten, de net-niet-momentjes en uiteindelijk toch de beloning: promotie. We zijn daarnaast enorm blij dat we eindelijk weer “Corona-vrij” kunnen voetballen en elkaar kunnen ontmoeten.

Het voetbal bij FC Oudewater
Langzaam wordt het bewijs geleverd dat onze technische opleiding van de jeugdspelers zijn vruchten begint af te werpen en er komt een mooie lichting van jonge spelers, die de selectie waardig kunnen aanvullen.

Dit seizoen startten we ook met gemengd voetbal. Vooraf is onderzocht of hier animo voor was en 45% wilde daar gebruik van maken. Vanaf de 13-1 wordt deze mogelijkheid aangeboden.

Dit seizoen startten we met 2 volwaardige dames elftallen. Het afgelopen seizoen hebben de dames zich uitstekend weten te handhaven en de verwachtingen zijn hoog. Daarnaast zijn er 6 jeugdelftallen, waarin veel talent schuilt en waar we de komende jaren nog veel plezier van gaan beleven. Verder werken we hard aan een regionale aantrekkingskracht voor het dames voetbal bij FC Oudewater. Om zo nog meer leden te werven en
het damesvoetbal te laten groeien. Hier is het technische hart rondom het dames voetbal druk mee bezig om dit te verwezenlijken.

Daarnaast hebben een aantal teams ook mooie stappen gezet. Zoals de promotie van JO19-1 naar de derde divisie, of het winterkampioenschap van JO11-2 en JO10-1. En natuurlijk heeft elk elftal zijn successen gevierd en fantastische momenten beleefd: gefeliciteerd!

FCO 2.0
We zijn afgelopen seizoen, met ondersteuning van de KNVB, ook aan de slag gegaan met FCO 2.0: Hoe houden we de vereniging toekomstbestendig? Tijdens de druk bezochte Algemene Leden Vergadering op 17 november hebben we het daar uitgebreid over gehad met de aanwezigen. Na het bespreken van de notulen, de actiepunten en het financiële jaarverslag werd in vier groepen gediscussieerd over vier onderwerpen: Jeugd, vrijwilligers, cultuur en kantine. Met de bevindingen gaat het bestuur het komende seizoen aan de slag om FC Oudewater tot een nog mooiere club te maken.

Wijzigingen in het bestuur
Dit jaar namen we ook afscheid van de aftredende bestuursleden Ingrid van de Wijngaarden (meiden en vrouwenvoetbal), Gert Koffeman (vrijwilligers), Gerard van Ooijen (voorzitter voetbal) en Rob de Groot (horeca). Hartelijk voor jullie inzet! Nieuwe bestuursleden zijn aangesteld en goedgekeurd door de ALV: Rosanne Bader voor meiden en vrouwenvoetbal en Niek Sluijs voor horeca. We wensen deze nieuwe bestuursleden veel succes!

Het belang van vrijwilligers
Het bestuur van FC Oudewater wil iedereen die zich heeft ingezet binnen FC Oudewater nogmaals van harte bedanken. Al onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk belangrijk voor het mooie voetbal dat onze club biedt. We willen daarom ook even kort benoemen dat we altijd op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers! Heb je een paar uur in het jaar tot een paar uurtjes in de week beschikbaar? Meld je dan aan.

Om in je agenda te zetten:

  1. Vrijdag 3 februari organiseert FC Oudewater van 19:00-23:00 uur het FIFA 23 Toernooi. Ben jij de beste FIFA 23 speler van je vrienden? Bewijs wat je kunt op het virtuele voetbalveld!
  2. Zaterdag 7 januari 14:30 uur: FC Oudewater 1 speelt een wedstrijd tegen de selectie van oud 1e elftal spelers. Aansluitend zijn jullie van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie in de kantine.
  3. Zaterdag 4 februari 16:00 uur: Super Saturday, aansluitend op de wedstrijd van FC Oudewater 1 tegen Donk 1.
  4. Zondag 19 februari 14:30 uur: Carnavalsfeest in het clubhuis
  5. Zaterdag 1 april 16:00 uur Super Saturday, aansluitend op de wedstrijd van FC Oudewater 1 tegen ESTO 1.
  6. Zaterdag 20 mei 16:00 uur: Super Saturday, aansluitend op de wedstrijd van FC Oudewater 1 tegen DoCoS 1.

Zien we jullie dan?

Communicatie
We doen er alles aan om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alles wat er binnen de club speelt. Dat doen we vooral via onze website (www.fcoudewater.nl) en via de social kanalen Facebook (facebook.com/fcoudewater) en Instagram (instagram.com/fcoudewater) en bijvoorbeeld met de nieuwsbrief. Volg die dus, en je mist niets.

We wensen jullie een fantastisch voetbaljaar bij FC Oudewater!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Harold van Aart – Voorzitter