Op 3 december 2016 speelde ons team uit tegen CVC Reeuwijk JO17-1, wat het eerste gelijke spel in deze competitie (1-1) opleverde. De terugwedstrijd werd vandaag gespeeld en er stond een sterk gewijzigd team aan de aftrap in vergelijking met de ploeg die in Reeuwijk acte de présence gaf. Tijs mocht deze zaterdag met de JO19-1 meespelen, Jur en Kel met de JO17-1 en Tim was afwezig omdat hij zijn scooterexamen moest afleggen. De resultaten van onze ploeggenoten verschilden. Tijs wist met 0-4 te winnen, Kel en Jur verloren met 4-1 uit bij koploper CKC, en naar Tims resultaat blijft het tot nu toe gissen. Gelukkig wordt onze ploeg vanaf vandaag voor vast versterkt met Dave Schimmel (afkomstig van de JO17-3). Een ook Jord Sangers was bereid gevonden mee te spelen, zodat we toch met 13 spelers konden beginnen.

Oudewater mocht aftrappen en begon aanvallend aan de wedstrijd. In de 4e minuut kon het eerste kleine kansje worden genoteerd. Danny omspeelde zijn tegenstander op de achterlijn, maar zijn voorzet was te scherp voor Haroune. 2 minuten later stond de 1-0 op het scorebord. Een vrije trap eigen helft van Carlo bereikte Mitchell in het zestienmetergebied, die behield het overzicht en legde de bal panklaar voor de bij de 2e paal inkomende Danny. Voor hem toen was het een koud kunstje zijn 9e doelpunt van dit seizoen te scoren (1-0, 6.) Na bijna een kwartier spelen was Mitchell zelf dicht bij een doelpunt. Na een goedlopende aanval legde Mees de bal af op onze diep doorgelopen linksback, maar die wist oog in oog met de keeper niet te scoren. In de 20e minuut kreeg Mees de kans om de score op te voeren. Na een vrije trap van Carlo kwam de bal in het strafschopgebied tegen de uitgestoken arm van een Reeuwijkse verdediger en kon de arbiter niets anders doen dan naar de stip te wijzen. Mees plaatste zich achter de bal maar schoot die helaas knalhard op de linkerpaal. In de 25e minuut was CVC voor het eerst ‘dreigend’, een voorzet van de linksbuiten werd onbedoeld een schot, maar ging ruim over. De volgende kans was weer voor Oudewater, een corner van Danny werd door Koen terug gekopt in de voeten van Lars, maar zijn schot miste de juiste richting en ging ongevaarlijk over en naast. Even later was Lars weer betrokken bij een goede aanval, hij zette met een steekbal Mees voor de keeper, maar zijn gekraakte schot was een makkelijke prooi voor de doelman. Koen versierde in de 33e minuut een corner, die door Danny genomen werd. Zijn strakke inzet werd door Mees, via en speler en een grabbelde keeper, over de doellijn gekopt (2-0, 33.) Helaas werd deze voorsprong binnen een paar minuten weer gehalveerd, letterlijk het allereerste Reeuwijkse schot tussen de palen leverde die ploeg een doelpunt op. Een verre voorzet van de linksbuiten bereikte de rechterspits. Die nam de bal in eens op de slof en de bal stuiterde over het uitgestoken been van Juran in de verre hoek binnen (2-1, 37.) Voor rust werd Oudewater nog eens gevaarlijk. Na een combinatie met Mees werd Danny op de rand van de 16 onderuit geschoffeld, wat een vrije trap opleverde. Het schot van Mees belandde in de muur, maar de rebound was voor Koen, die zijn schot door de doelman ternauwernood met de benen gekeerd zag worden.

Vlak na rust werd Haroune op links diep gestuurd, zijn actie werd in de beruchte zestien gestuit, maar de leidinggevende man op het veld zag er geen overtreding in, er restte slechts een corner, die niets opleverde. 30 seconden later weer een hachelijk moment in de CVC-defensie, een slechte terugspeelbal zorgde voor gevaar, maar de keeper was op tijd bij de bal om die tot hoekschop te schieten. In de 55e minuut kreeg CVC een curieuze vrije trap net buiten de zestien. Onze keeper Juran heeft namelijk een speciale manier van uitschieten. Hij loopt hard naar voren met ‘het leder’ in zijn handen, laat die vlak voor de lijn binnen het strafschopgebied los en door het voorwaartse momentum van de bal raakt zijn rechtervoet de bal dan pas weer erbuiten. Na een aantal keer appelleren van de tegenstanders besloot de verder uitstekend leidende scheidsrechter dit keer tot een vrije trap. Een vrije trap die gelukkig zonder gevolgen bleef, de bal verdween hoog over de goal. In de 56e minuut moest Reeuwijk tijdelijk met 10 man verder. Haroune leek er op links vandoor te gaan, maar werd vanachter op de hakken getikt en de Reeuwijkse boosdoener werd getrakteerd op een gele kaart en een 10 minuten tijdsstraf. De vrije trap die hiervan het gevolg was werd door Koen in gekopt, maat was geen probleem voor de doelman. Wie dacht dat Oudewater van deze man-meer situatie zou profiteren, kwam bedrogen uit. Het spel werd er niet beter op aan Oudewaterse kant en Reeuwijk deed er een schepje bovenop. Tot noemenswaardige kansen kwam het van beide kanten niet. In de 68e minuut was het weer complete CVC voor het eerst in de 2e helft gevaarlijk. Een corner zeilde voor het doel langs en belandde bij de linkermiddenvelder, maar zijn te zachte inzet was geen enkel probleem voor Juran. 10 minuten voor tijd werd Haroun maar weer eens de diepte ingestuurd. Hij was eerder bij de bal dan de keeper, maar zijn voorzet vanaf de achterlijn vond geen Oudewaterse, maar een Reeuwijkse voet. In de 75e minuut kreeg FCO een uitgelezen mogelijkheid om de score te verhogen. Na een mooi combinatie tussen Mike en Danny, zette laatstgenoemde Mees vrij voor de keeper. Die probeerde de bal over de doelman te liften, maar diens uitgestoken armen voorkwamen een doelpunt. Vlak voor tijd was er nog een laatste kans voor Oudewater. Een voorzet van Danny vanaf rechts werd door een verdediger weggekopt, door Pascal weer in de zestien gebracht en na wat gekluts kwam de bal weer bij Danny, die de bal bijna vanaf de achterlijn voor langs schoot. Een laatste poging van CVC was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Een vrije trap bereikte de spits, maar hij kon de bal niet binnen de lijnen houden in zijn poging Juran voorbij te spelen.

Al met al een kleine maar, gezien het aantal kansen, verdiende overwinning. Door deze overwinning blijven we op de 4e plaats in de ranglijst staan, maar zijn nu in punten op gelijke hoogte gekomen met nummer 3, Alphia. De koplopers Jodan Boys en Floreant lijken buiten bereik, met respectievelijk 11 en 5 punten voorsprong. De uitslagen van het door de KNVB uit de competitie genomen Moordrecht zijn nog steeds niet weg gefilterd, dus wie weet ziet de stand er dan weer anders uit. (Wij verloren onze wedstrijd tegen Moordrecht, dus voor ons team kan het alleen maar gunstig uitpakken)

Volgende week, 25 februari, spelen we om 12.30 uur thuis tegen ARC JO17-3, de op 21 januari afgelaste wedstrijd. De week daarop mogen we weer uit spelen, dan tegen koploper Jodan Boys en wel om 13.00 uur op sportpark Oosterwei.