Donk – FC Oudewater 2 – 0

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moeten alle ploegen in de 2e klasse D er aan geloven. Vanaf het begin zal er serieus moeten worden gevoetbald, immers slechts de eerste acht in de eindrangschikking zijn/blijven zeker van klasse behoud. De nummers 9,10 en 11 strijden na de competitie met een hele grote groep clubs om slechts twee plaatsen in de tweede klasse. Alles onder de 11de plaats degradeert. Donk en Oudewater kunnen het wel eens heel moeilijk krijgen dit seizoen. Hoewel het vertoonde spel niet slecht was zullen beide teams uit een ander vaatje moeten tappen door wat meer kwaliteit in het spel te brengen. Op een redelijk sfeerloos Gouds sportpark, waar bijna net zoveel Oudewaternaren aanwezig waren als fans voor de Gouwenaren blonk er slechts een speler echt uit. FCO’er Bart Griffioen liet af en toe zeker goed spel zien, een te laat eindoffensief mocht Oudewater echter niet baten, de punten bleven in Gouda.

Een fel begin van de eerste helft door de thuisploeg had eigenlijk al een teken aan de wand moeten zijn. Het vroege uitvallen van Abdelhak Kaissy zou naar later bleek het Goudse spel niet beïnvloeden, sterker nog zijn vervanger Roy v.d. Graaf was degene die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Hoewel er een zweempje van buitenspel over dit doelpunt hing kon de Oudewaterse defensie zich dit zelf aanrekenen, er werd niet adequaat genoeg gereageerd (1-0,8ste min.). De aanvallen van de gasten werden nu wat gevaarlijker. Willem LaLau kon met veel moeite door Sluijter en Harmsen worden afgestopt en een schot van Bart Griffioen kon slechts met moeite door doelman Bas van der Eem worden gekeerd. De jonge Oudewaterse brigade speelde in eerste instantie te veel reactievoetbal, hetgeen voor zo’n jong team op zich niet zo vreemd is. Pas toen ze doorkregen dat het ook anders kan werd het best een aantrekkelijke wedstrijd. Sven Rietveld en Bart Griffioen kwamen beiden een neuslengte te kort na een goede aanval en voorzet. Tussendoor werden er wat vreemde scheidsrechterlijke beslissingen genomen waarvan in eerste instantie Oudewater maar later ook DONK best wel last had. Kort voor rust hielp Bas Houdijk een droomkans om zeep door keihard over te knallen.

De uiterst fraaie aanval waarbij in minuut 49  vele Oudewaternaren waren betrokken had absoluut een beter lot verdiend, hetzelfde gold voor een mooie actie inclusief schot van Griffioen. Na een uurtje voetbal was het invaller Sebastiaan Evers die onmiddellijk liet zien waarvoor hij er in was gekomen, de vriend van doelman Van der Eem, de paal, echter zat hem dwars. Oudewater speelde nu een alles of niets spel. Nadat een 100% overtreding op Bart Griffioen onbestraft bleef sloeg het noodlot alsnog toe. Oudewaters balverlies op het middenveld lag ten grondslag aan het tweede doelpunt. “Goodold” Jeroen Borsboom, een slimme speler, was degene die de bal tegen de touwen deponeerde (2-0, 72ste min.). Kick van Zuijlen en Bob Appels, de laatsgenoemde na een administratieve fout uiteindelijk toch speelgerechtigd, kregen nog kansen om het leed te verzachten, het geluk was echter niet aan Oudewaterse zijde.

Opstelling Oudewater:

Bart Meuleman, Nick van den IJssel, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut (Kick van Zuijlen), Tim Goes, Willem LaLau (Sebastiaan Evers), Sven Rietveld (Dante van Baaren), Bart Griffioen, Simon LaLau, Lars Janmaat (Bob Appels).