Oudewater – CVV Berkel 2 – 1

Natuurlijk was het wat frisjes langs de lijn op deze zaterdagmiddag, toch kregen de thuisblijvers ongelijk, het vertoonde spel van beide teams was zeer aantrekkelijk om naar te kijken. De beide teams speelden vanuit een goede organisatie al waren het in de eerste helft de gasten uit Berkel, spelend in de tweede klasse, die door sterker middenveldspel iets de boventoon voerden. In de tweede helft was dat anders, toen pakten de Oudewaternaren het initiatief.

Vooral de met nummer 10 spelende Berkelse middenvelder zette in de eerste drie kwartier de lijnen uit. Het feit dat hij gewisseld werd na de rust veranderde wel het een en ander, maar ook de wat aangepaste speelstijl van de thuisploeg bracht een hoop positieve dingen.

Over en weer waren er wat plaagstootjes in de eerste vijftien minuten waarbij zich een paar kleine kansjes voor beide elftallen voordeden. Een te laat ingezette actie van Niek Sluijs leverde Berkel een strafschop op, deze belandde echter tegen de paal, de teruggekomen bal werd door de nemer opnieuw ingeschoten, maar dat mag niet volgens de geldende voetbalwetten. Na een doelpoging van een van de Berkelse aanvallers was het de nummer 10 die uit de rebound vrij simpel de 0-1 op het denkbeeldige scorebord liet noteren (21ste min). Met pijn en moeite haalde de Berkelse doelman een kopbal van Bart Griffioen van de lijn en aan de overkant redde Kay van den Heuvel met een fraaie actie op de vrij op hem afkomende aanvoerder van de bezoekers.

Berkel begon met o.a. Jos Buitenhuis, oud SC Feyenoord, aan de tweede helft. Aan Oudewaterse kant was Job Anbergen een van de wissels. Voor hem sloeg het noodlot echter binnen zo’n vijf minuten al toe en moest hij met een stevige blessure het veld verlaten en zijn plaats weer afstaan. Het was Simon la Lau die de gelijkmaker op zijn schoen had, maar in plaats van dat hij de doelman uitspeelde lepelde hij het leder over de Berkelse sluitpost heen maar ook naast diens doel. Toen Menno Venhof binnen de “zestien” werd neergehaald wees de dienstdoende en prima leidende referee naar de stip, Venhof velde het vonnis persoonlijk (1-1, 67ste min.). Hierna deden de Oudewaternaren er alles aan om de verdedigende zone van hun tegenstanders te doorbreken. Venhof won nog een duel met de doelman, maar zijn uiteindelijke inzet werd met pijn en moeite door een van de verdedigers van de lijn gehaald. Een fraaie ” indraaier” van Simon la Lau stelde diezelfde Venhof in staat om te scoren, het moest echter wel in twee keer, de eerste poging belandde op de lat (2-1, 78ste min.). Tussendoor had de andere Oudewaterse doelman, Remco Rietveld, ook een uiterst fraaie actie in huis om de bal van de voeten van een van de aanvallers van Berkel te plukken en hierdoor een gelijke stand te voorkomen. Al met al een leuke wedstrijd.

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel ( Remco Rietveld), Walter van der Neut, Bjorn Stalvord, Niek Sluijs, Simon la Lau, David Blankenburgh (Job Anbergen), Tim Goes ( Marc Oosterwijk), Martijn de Goeij, Menno Venhof, Milad Hesari, Bart Griffioen.

PSJe; Helaas was ik niet in het bezit van de namen van de spelers van Berkel, excuses daarvoor !