FC Oudewater – Nieuwkoop 1–2

Verdeeld over beide helften zou een gelijkspel meer op zijn plaats geweest zijn. Derdeklasser Nieuwkoop, onder leiding van de ook in Oudewater bekende trainer Koos van Zoest, speelde in de eerste helft net als de gastheren erg slordig. Deel twee van de wedstrijd was in ieder geval voor de toeschouwers meer aantrekkelijk om naar te kijken.

Direct na de aftrap was het Oudewater dat ten aanval trok, met als resultaat een handjevol kansen voor o.a. Bart Griffioen, die doelman Rodney van Beek als een sta-in-de-weg tegenkwam en Haitham Taher, welke niet voldoende balcontrole had om de boel af te maken. Na ongeveer een kwartier kropen de Nieuwkopers wat uit hun schulp, Thijs van Zon en Twan Bakker zetten de lijnen uit op het Nieuwkoopse middenveld en maakten het de Oudewaterse middenvelders knap lastig. Bakker was nog het dichtste bij een doelpunt na een prima actie dwars door de Oudewaterse defensie heen, gelukkig stond doelman Arnold de Ruyter klaar om het gevaar in de kiem te smoren. Een snel uitgevoerde aanval via Taher deed de bal bij aanvoerder Menno Venhof belanden, deze had geen moeite om het net te vinden ( 1-0, 28ste min.). Inmiddels moest Laurens de Vor vroegtijdig de kleedkamer opzoeken na een ongelukkige botsing met een van de Nieuwkoopse verdedigers. Zijn vervanger was Mike Snel. Het “tikkie-terug” van Sjoerd Wiltenburg werd een dure! Twan Bakker kon de teruggespeelde bal simpel onderscheppen en de Oudewaterse doelman had het nakijken. (1-1, 38ste min.). Al met al geen geweldige eerste helft van beide kanten.

Hoe anders zou de tweede helft verlopen. Het tempo ging behoorlijk omhoog en lag in ieder geval hoog boven het gewende 4eklas gemiddelde. De eerste twintig minuten waren nu duidelijk voor de Nieuwkopers. Toch was de eerste echte mogelijkheid weer voor Oudewater. Wouter van Sprundel kreeg een uitgemeten kans om de score op te voeren na een goed opgebouwde aanval, in plaats van zelf te scoren probeerde hij nog een medespeler te bereiken, doelman van Beek hiermee de gelegenheid gevend om in te grijpen. Na ruim een uur spelen knalde Jeffrey Pieterse een vrije trap keihard achter invaller-doelman Kaj van den Heuvel, een fraai doelpunt zondermeer (1-2, 63ste min.). Kansen te over hierna voor de Oudewaternaren. Een schot van Bart Griffioen ging rakelings over de kruising. Dezelfde speler werd door Menno Venhof vrij voor het doel gezet maar helaas knalde Griffioen keihard en hoog over. De verdiende gelijkmaker kwam er uiteindelijk niet. Overigens werd de wedstrijd prima geleid door scheidsrechter de Leeuw.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter (Kaj van den Heuvel), Wouter van Sprundel, Jeffrey Brouwer, Niek Sluijs, Djardo Boele, Martijn de Goey (Tim Goes), Haitham Taher, Sjoerd Wiltenburg ( Mike Rijsbergen), Menno Venhof, Laurens de Vor ( Mike Snel), Bart Griffioen.