Een week niet voetballen? NO WAY! Dat zal de spelers van JO17-2 niet gebeuren! Zoals elk jaar rond de herfstvakantie staan er dan geen officiële wedstrijden op het programma. De KNVB is dan druk bezig met het analyseren van de eindstand van de beker en met de indeling voor de echte competitie. Na de laatste bekerwedstrijd werd er vrijwel gelijk gevraagd om een oefenwedstrijd te regelen. Verschillende spelers hadden voorstellen om te spelen tegen teams waarin bekenden van school voetballen. Dus ging leider Joop aan het bellen. Benschop viel helaas af, maar derdeklasser Linschoten JO17-1 was wel in de gelegenheid om te oefenen. Ook in dat team spelen diverse schoolkameraden van onze jongens/mannen. Onze ploeg was deze week door diverse redenen weer flink gewijzigd. Sinds deze week maakt Lars Janmaat vast deel uit van ons team. Oudewater JO17-1 zat helaas met flink wat blessures, dus speelden Kel, Haroune en Tijs met hen mee (mooie 2-0 winst op Schoonhoven JO17-1, met een goal van Kel!!). Danny was op vakantie, dus ook onze selectie moest worden aangevuld, en wel met Bas en Dave uit de JO17-3. Ondanks al deze omzettingen werd er, met name in de eerste helft, goed gevoetbald en een verdiende 0-3 overwinning behaald.

Onder een donker uitziend wolkendek (gelukkig bleef de regen uit) en onder het toeziend oog van de chauffeurs en enkele (2) meegereisde supporters werd afgetrapt. Koen kreeg bijna de eerste kans, maar kwam een teen tekort om een voorzet van Dave vanaf rechts in te tikken. Iets later was Linschoten voor het eerst gevaarlijk, een schot op doel kon nog door een Oudewaterse voet worden geblokt. Lars stuurde even later Koen diep op rechts, zijn voorzet kon ternauwernood door de verdediging tot corner verwerkt worden. Uit die hoekschop was het weer Koen die de bal raakte maar zijn inzet ging naast. Mitchell schakelde zich ook in de aanval in, zijn voorzet bereikte Mees, maar die kon zijn kopbal niet de juiste richting geven en de Linschoten-goalie kon de bal uit de lucht plukken. In de 11e minuut was Linschoten dicht bij de openingstreffer, de spits kapte zich vrij maar zag zijn harde schot een halve meter naast het doel verdwijnen. 2 minuten later was het raak voor FC Oudewater. Pascal schoot in eerste instantie uit een voorzet van Koen nog tegen de keeper, maar in de rebound wipte hij de bal mooi met links over de spartelende keeper heen (0-1, 13.) En even later kreeg Koen dan ook de beloning voor zijn goede spel. Na een mooi steekballetje kwam hij alleen voor de keeper en schoot met een gekruist schot de bal in de verre hoek (0-2, 15.) Lars probeerde het even later met een afstandsschot, de keeper kon hem met de grootst mogelijke moeite van zijn eerste goal voor ons team afhouden. Rechtsback Dave liet, niet voor het eerst, zien niet alleen te kunnen verdedigen, maar ook over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Zijn voorzet werd door Mike verlengd, maar weer voorkwam een Linschotense voet een goal en restte slechts een hoekschop. Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft werd VVL weer een keer gevaarlijk. De linkerspits ging de zestien en in en dreigde te schieten, maar Carlo wist met een sliding erger te voorkomen. In de 26e minuut weer een grote kans voor FCO. Koen zette Mees alleen voor het doel, zijn inzet langs de keeper leek op weg naar het doel, maar een verdediger wist de bal net voor de doellijn te achterhalen en het gevaar te bezweren. In de 28e minuut moest Juran voor het eerst echt aan de bak. Een voorzet van de Linschotens rechtsbuiten werd tot tweemaal toe goed ingeschoten, maar onze doelman wist beide keren knap redding te brengen. 6 minuten voor rust kwam de 0-3 op het scorebord. Opgejaagd door zijn Oudewaterse opponent speelde de linksback terug op zijn keeper. Helaas voor hem en zijn doelman deed hij dat zo hard dat de bal in de eigen goal verdween (0-3, 35.) Met deze stand werd de rust bereikt.

De tweede helft gaf een evenwichtigere strijd te zien. Linschoten speelde veel beter dan in de eerste helft en Oudewater iets minder. Toch was de eerste grote kans voor FCO. Een scherpe voorzet van Koen bereikte Mees, die met de punt van zijn schoen de bal net naast tikte. Jur waagde een paar minuten later een afstandsschot, maar zijn bedoelde knal bleek een knalletje en kon de keeper niet verontrusten. Vervolgens had Mees pech. Uit een goede voorzet van Bas nam hij de bal aan, maar zijn lobje daarna schampte de achterkant van de lat. In de 53e minuut de volgende kans, Jur omspeelde de keeper maar was te ver naar de zijkant gedreven en legde breed op Koen. Diens voorzet werd ingeschoten door Mitchell, maar recht in de handen van de keeper. Het volgende half uur gaf een op en neer golvend spel te zien, zonder grote kansen voor beide teams. In de 83e minuut leek Linschoten tegen te scoren, maar de spits stond buitenspel op het moment van inschieten. Een minuut later was Mees dichtbij. Hij kopte een corner van Bas voor de handen van de keeper weg, maar een speler op de doellijn wist de bal nog te redden. Na nog een laatste afstandsschot van Bas (een metertje naast) vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het einde.

Voor volgende week staat er officieel nog niets op het programma, maar de geruchten gaan dat FC Oudewater JO17-3 een oefenwedstijd tegen ons team wil spelen. Zij willen dat dan wel op eigen veld doen, dus dat zou de 7e uitwedstrijd in 9 potjes betekenen dit seizoen!

Ouders Anbergen, Heemskerk en Janmaat: Bedankt voor het willen rijden bij deze ingelaste wedstrijd!