Om vertrouwen te tanken voor de laatste 3 finales van de competitie speelden de mannen van FC Oudewater een oefenpotje tegen Olympia. Met een goed gevulde bank en een basisplaats voor Ivo Anbergen, Wouter van Sprundel en Ties van de Werf begonnen de heren aan deze wedstrijd op het zonnige complex.

Oudewater startte goed met goed opbouwend spel en gevaarlijke acties van Rietveld en Griffioen. Na wat goed lopende aanvallen en een paar kleine kansjes was daar Sven Rietveld die,op aangeven van Menno Venhof via een schitterende aanval  met een lage schuiver via de binnenkant van de paal de 0-1 op het score bord liet zetten. Defensief stond het als een huis en met een goed opbouwende Simon La Lau kwam FCO op 1 afstandsschot na niet in de problemen.

Met 4 wissels in de rust was het na 2 minuten dat FCO de score verdubbelde, Sjoerd Wiltenburg bekroonde zijn verjaardag met een goal door de 0-2 aan te tekenen. Thomas Hoogenboom die aan de rechterkant erg gevaarlijk was met uitstekende dribbels welke de verdediging van Olympia hard liet werken om hem af te stoppen kwam Oudewater op een 3-0 voorsprong door Sebastiaan Evers. Via een goede actie op de achterlijn en de bal een paar keer in de kluts geblokt was schoot Evers met een stuit de bal achter de doelman van Olympia. Zonder echte kansen weg te geven was daar opeens de 1-3. Via een lange bal die nog weggekopt werd door Kick van Zuijlen schoot de spits van Olympia voortreffelijk binnen. Na ongeveer 80 minuten was daar weer Sjoerd Wiltenburg die dit keer met zijn hoofd na een voorzet van Nick van de Ijsel de 1-4 op zijn naam wist te zetten. Na deze uitstekende overwinning en vol vertrouwen gaat FC Oudewater op naar de laatste 3 weken van de competitie, na het vertoonde spel van afgelopen zaterdag heeft FCO in ieder geval laten zien dat het uitstekend kan voetballen en zeker op dit niveau thuishoort.