Afgelopen zaterdag speelde de JO19-2 thuis tegen Moerkapelle JO19-1. Ondanks een overwicht aan goede scoringskansen, trok het team aan het kortste eind. Moerkapelle sprong beter om met de hun geboden kansen (4 goede aanvallen – 2 doelpunten) dan hun Oudewaterse opponenten.

Ook deze week werd er weer een beroep gedaan op het improvisatievermogen van de leiders. Met Mitchell Streng (nog geblesseerd) en Lars Stafleu (stage voor school) afwezig,  was de selectie weer beperkt tot 11 spelers. Met gelukkig een (oud-) keeper in de gelederen, Tim van Hoorn, was het keepersprobleem snel opgelost. En onze JO19-1 zorgde voor aanvulling, Jesse de Vor en Nick Henkes zorgden voor de broodnodige versterking.

Oudewater begon aanvallend aan de wedstrijd. In de 4e minuut kon Jasper Kooman doordringen in de zestien, maar zijn schot werd ten koste van een corner gestopt door de uitkomende keeper. 2 minuten later was het Jasper K die zijn naamgenoot Jasper de Wit vrij voor de goal zette, maar die schoot van dichtbij net naast. En even later werd Jasper de W weer diep gestuurd en kwam de inlopende Mike Paulus een teen tekort om de bal in te kunnen tikken. Ook Tim Alles liet zich gelden, uit een ingooi ontving hij de bal op een twintigtal meter van het doel, maar schoot hij een meter of twee naast het doel. In de 11e minuut was daar de eerste tegenstoot van Moerkapelle, een afstandsschot leverde geen probleem op voor stand-in keeper Tim van Hoorn. Weer een paar minuten daarna  viel er weer een grote kans voor FCO te noteren. Nadat hij zelf de voorzet had gegeven op Stijn Slager, die de bal niet goed wist in te koppen, kreeg hij de bal door Mike Paulus aangespeeld, maar zijn schot met rechts kon door de doelman worden gestopt. In de 19e minuut leverde de eerste echt goede aanval van Moerkapelle gelijk een doelpunt op. Een voorzet van de linksbuiten werd bij de eerste paal, via een rare kluts, binnen getikt (0-1, 19.) In de daaropvolgende aanval leek Moerkapelle weer te gaan scoren, de doorgebroken spits had vrije doorgang naar het doel, maar Tim redde bekwaam. Halverwege de eerste helft was Koen dichtbij een doelpunt, maar zijn lobje over de keeper ging net naast. In de laatste minuten voor rust werd FCO nog 2 maal gevaarlijk. Jasper de Wit werd vrijgespeeld op links, maar zijn schot trof slechts het zijnet. Op slag van rust leek FC Oudewater de gelijkmaker te scoren.  Een vrije trap bracht Nick Henkes  op links in balbezit en zijn voorzet werd bij de tweede paal knap binnen gekopt door Mike. Helaas had de grensrechter buitenspel geconstateerd, en zijn vlagsignaal werd gehonoreerd door de scheidsrechter, dus ging de gelijkmaker helaas niet door.

De  2e helft begon dramatisch voor FC Oudewater. 2 minuten na rust leek doelman Tim een schot makkelijk te pakken, maar hij liep bij het stoppen van de bal een blessure aan zijn lies op. |Hij liet daardoor de bal los en die werd van dichtbij binnen geschoten (0-2, 47.)  Even later kreeg Oudewater een vrije trap te nemen op zo’n 20 meter van het doel. Een goed schot van Jasper K, werd ternauwernood door de keeper gestopt. De aansluitingstreffer werd in 10 minuten  later gescoord. Een mooie corner van Stijn werd bij de tweede paal onhoudbaar door Koen van Winden ingekopt (1-2, 57.) Moerkapelle had nu niets meer in te brengen, de grote verdedigers beperkten zich  tot het wegwerken van voorzeten. Er was bijna geen doorkomen aan voor FCO. In de70e minuut was weer pas weer een kansje voor de Oudewaternaren. Een hoekschop van Stijn werd door Jorn Slootjes terug gekopt naar de eerste paal, waar Dave Schimmel een half metertje naast kopte. In de 78e minuut werd   Moerkapelle weer een keer gevaarlijk. Een vrije trap, na een overtreding van Niels van Winden, werd hard op de vuisten geschoten van de nu strompelende Tim van Hoorn. De rebound kon weg gewerkt worden door de verdediging. Vlak voor affluiten was FCO nog eenmaal gevaarlijk. Een mooie aanval, door hemzelf opgezet, zette Dave bijna vrij voor de keeper, maar  de doelman kon de bal van zijn voeten plukken. Een laatste afstandsschot van Stijn kon ook niets meer aan de eindstand veranderen.

Door dit verlies is de JO19-2 gedaald op de ranglijst. We nemen nu de 9e plaats in, maar hopelijk kunnen we daar komende weken daar verandering in brengen. Aanstaande zaterdag spelen we om 14.30 uur uit in Nieuwveen tegen Nicolaas Boys JO19-1.