Afgelopen zaterdag mochten de dames van het eerste van FCO spelen tegen Siveo in Zegveld. De wedstrijd begon om 12.00 uur. Door een tekort aan spelers werden er vier speelsters geleend en was er een sterke selectie van veertien speelsters. Coach Raymond Lantinga had een 4-4-2 opstelling gemaakt om de wedstrijd tegen Siveo mee te starten.

De aftrap werd genomen en het spel was begonnen. Oudewater was voetballend heel sterk en er werden mooie combinaties gemaakt. Leenspeelster Merel van Leeuwen wist als linksachter meerdere malen goed vrij te lopen en heeft mooie ballen weten te spelen. Meerdere malen kwam de bal voor het doel van de tegenstander, maar helaas zonder resultaat. Een sterke speelster van Siveo wist zich door de achterhoede van Oudewater te manoeuvreren. Oudewater was net een tikje te langzaam en durfde geen actie te maken om de bal terug te winnen. Het eerste tegendoelpunt viel en het stond 1-0 voor Siveo.

Oudewater nam de aftrap en was direct weer op de speelhelft van Siveo bezig met mooi combinatiespel. De voorhoede van Oudewater slaagde er alleen niet in om de bal in het doel van Siveo te krijgen. Steeds waren de ballen net te hoog om in het doel te schieten. Toen de speelsters van Siveo eenmaal op de helft van FCO kwamen, ging het mis. Een uittrap van keeper Nova de Goeij kwam na slecht vrijlopen van FC Oudewater bij de verkeerde kleur terecht. De snelle Zegveldse spits vond vervolgens op een kindereenvoudige wijze het net. 2-0.

De aftrap werd weer genomen. Daar was het moment waarop de dames van het eerste en vooral Channah Sieling hadden gewacht. Channah wist de bal te krijgen en speelde zo om de keeper heen dat ze voor open doel kwam en de bal mooi in het doel wist te krijgen. Nu stond het 2-1.

Na de rust waren de dames van FCO nog steeds voetballend beter. De tweede helft werd er, op een paar momenten na, alleen maar op de helft van Siveo gespeeld. Sanne Kemp, die een zeer sterke wedstrijd speelde als laatste vrouw, was de spits keer op keer te slim af en leverde haar veroverde ballen snel af bij de voorhoede van FCO. De paar kansen die Siveo kreeg werden foutloos uit de lucht of van de grond gepakt door Nova de Goeij, die deze week weer mocht schitteren op haar oude, vertrouwde, vaste plek. Oudewater heeft in de tweede helft wederom veel kansen gehad. Meerdere keren zat hij maar een centimeter naast het doel. De afronding was helaas niet wat het geweest had moeten zijn.

Al met al kunnen we zeggen dat de dames van Oudewater voetballend sterker waren dan Siveo. Helaas telt dit niet mee en hebben ze de punten niet mee naar huis kunnen nemen zaterdag. De 2-1 bleef staan en het is FCO niet meer gelukt om te scoren.

Met de aanmoediging van de FCO-supporters gaat het ons lukken. De wedstrijd zal plaatsvinden op 18 januari om 14.30 uur.

Opstelling: Nova de Goeij; Kiki Altena, Sanne Kemp, Sophie Doeland, Merel van Leeuwen; Rosan Stekelenburg, Estelle van Setten, Justa de Koning, Alissa Verwoerd; Jessica de Wit, Channah Sieling.