Jonathan – FC Oudewater 2 – 1

Aantreden tegen de nummer twee in de stand scheen de Oudewaternaren wederom, net als 14 dagen geleden tegen de koploper VVZ, vleugels te geven. Prima voetballend zette de nog altijd door blessures geteisterde ploeg van trainer Akkermans door middel van een bliksemstart de tegenstander zwaar onder druk, maar weer was het geluk uiteindelijk op hand van de thuisploeg en bleef Oudewater ten onrechte met lege handen achter.

Enkele minuten

De eerste minuut was nog niet volgemaakt of de Zeister doelman Xavier Gyina mocht zijn handen dichtknijpen vanwege de enorme dosis geluk die hem overkwam. Met gigantisch veel mazzel wist hij een kans van Joost Miltenburg om zeep te helpen en bofte hij ook nog eens na een overtreding op Bart Griffioen binnen de beruchte lijnen, welke onbestraft bleef. Binnen dezelfde tijdspanne van een paar minuten maakte genoemde goalie ook nog een schot van Griffioen keurig onschadelijk en was een inzet van Tim Goes voor zijn grijpgrage handen. Een wat sullige overtreding van Niek Sluijs op de jonge Jesse Bertens, uiteindelijk de Zeister Man of the Match, leverde de Oudewaterse verdediger geel op wat hem er echter niet van weerhield om de rest van de wedstrijd zonder een enkele rem op zijn spel te spelen. Een uitbraak over rechts van de soms op het randje acterende Matthijs Visser eindigde in het niemandsland achter het doel, hij had geen enkel oog voor zijn mee op gekomen collega’s wat hem niet in dank werd afgenomen. Met pijn en moeite kon verdediger Bart Rijnja een uiterst fraaie aanval via de vleugel (Walter van der Neut) een doelpunt voorkomen, dit was na ongeveer een half uurtje goed voetbal. Kort voor rust scoorde de wat vervelend spelende Hachimi wel, echter geen doelpunt maar een terechte gele kaart. Een van de laatste “wapenfeiten” in de eerste helft was een schot ruim over het doel van Kaj van den Heuvel door Jaouad Amjahid.

Kopie

Op dezelfde wijze als het begin van de eerste helft startte Oudewater weer overdonderend. Een kopbal van Tim Goes verdween in de handen van doelman Gyina en een inzet van Bart Griffioen verdween langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Het geluksengeltje van de Zeister ploeg bleef allengs trouw op de lat zitten en zat daar nog steeds toen Joost Miltenburg een enorm pegel van zijn linker liet vertrekken, de geschatte afstand was zo’n 30 meter, maar het schot spatte keihard tegen de bovenligger, Xavier Gyina kon weer opgelucht ademhalen. Op het uur viel dan toch het eerste doelpunt voor Jonathan en het moet gezegd worden het was een uiterst fraaie. De dader Wouter Botermans haalde op mooie wijze de bal achter zijn standbeen langs en liet de Oudewaternaren verbouwereerd achter (1-0, 60ste min.). Kort hierna viel ook de 2-0, dit was een kopbal van invaller Marco Knopper uit een hoekschop. Hier was wel Oudewaterse onoplettendheid debet aan. Hierna was het alleen nog maar Oudewater dat van zich deed spreken, diverse pogingen werden echter door de Zeister verdedigers om zeep geholpen. Slechts eenmaal werd de Oudewaterse druk te veel voor ze en viel de bal in het doel van Jonathan, Tim Goes was hier wel bij betrokken maar de keeper van de thuisploeg ging hierbij zeker niet vrijuit (2-1, 88ste min.). In blessuretijd ontstonden er nog een paar hachelijke situaties voor het Zeister doel, maar zoals gezegd het geluk was dit keer meer bij de thuisploeg dan bij de bezoekers, die zeker meer hadden verdiend.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Niek Sluijs (David Blankenburgh), Ties van de Werf, Djardo Boele, Simon la Lau, Mike Rijsbergen, Mike Snel, Tim Goes, Joost Miltenburg, Bart Griffioen ( Willem la Lau).