Dames 1 begon de wedstrijd met een goed doordachte 4-3-3 opstelling door coach Raymond Lantinga. Doordat de tegenstander Rijnsburgse Boys nog maar twee wedstrijden had gespeeld deze competitie, was het beeld wat er over het team was gering. Uit de uitslagen kon worden opgemaakt dat ze waarschijnlijk gelijk zouden zijn aan onze dames 1. De wedstrijd zou dus ook gespeeld worden met drie sterke aanvallers, zodat de doelpunten zouden gaan vloeien. Ook met de sterke leenspeelsters Melanie Oorschot, Milou Boogert, Thyra van der Wilk, Luna Tuithof en Tess de Bruyn wisten ze het zeker.

De wedstrijd begon met een iets minder sterk Oudewater. De dames van Rijnsburgse Boys bleken over een aantal sterke speelsters te bezitten en al gauw kwamen zij door de sterke linie van de dames 1 van FCO. Nadat dit doelpunt was gevallen werd er al gauw besloten de opstelling wat te veranderen. Ze gingen terug naar een 4-4-2 opstelling. ‘De enige echte’ Bibian ter Burg en ‘de sneller dan het licht’ Estelle van Setten stonden samen mid-mid met Bibian verdedigend en Estelle aanvallend. Melanie kwam erin als laatste vrouw en begon direct sterk. Oudewater had een paar momenten van zeer sterk spel hierna. Een paar mooie combinaties werden gemaakt door de Dames van het eerste en de eerste paar mooie kansen kwamen. Helaas wilden deze er niet in. Doordat Rijnsburgse Boys een snelle voorhoede had, kwamen zij er soms snel doorheen. Voor de tweede keer ging dit mis en viel de 0-2. Maar dat deed de dames niks, zij gingen met frisse moed weer beginnen aan de aftrap. Justa de Koning, Milou Boogert, Sanne Kemp en Rosan Stekelenburg kwamen meerdere keren achter elkaar gevaarlijk dicht bij het doel van de tegenstander. Ook zorgde Tess de Bruyn, Estelle van Setten en Bibian ter Burg voor mooi spel op het middenveld. Maar door de sterke achterhoede was het lastig om de bal tussen de doelpalen te krijgen. De tegenstander probeerde meerdere keren door de achterhoede te komen, maar Alissa Verwoerd, Channah Sieling, Thyra van der Wilk en Melanie Oorschot waren vaak te sterk voor hun. Toen Rijnsburgse Boys in de laatste minuut van de eerste helft door onze achterhoede kwam was het helaas mis. Door een klein foutje in de verdediging belandde de bal nogmaals in het doel van FCO. De scheids floot af en de eerste helft was voorbij met een 0-3 achterstand voor FCO.

In de rust zijn een aantal wissels doorgevoerd. Kiki Altena kwam erin en ging er direct voor. Doordeweeks zit ze op kamers ver van hier, maar als ze moet vlammen gaat ze er 100% voor. De tweede helft begon en de dames van FCO waren meteen sterk. Ze wonnen veel duels en er werd goed gespeeld door de dames. Goed overspel en er waren veel mooie ballen. Jessica de Wit heeft een aantal sterke reddingen gehad deze wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten kwam de wissel weer. Sophie Doeland kwam erin voor Melanie Oorschot. Oudewater bleef sterk spelen en nog geen vijf minuten na de wissel maakte Justa de Koning haar doelpunt. Met een ongelofelijk mooi schot schoot zij de bal tussen de palen en viel de 1-3. Rijnsburgse Boys nam de aftrap en de dames van FCO bleven sterk. Veel duels bleven ze winnen en de ballen kwamen meerdere keren bij de snelle Milou Boogert en vliegende Sanne Kemp. Als de ballen al bij de verdedigers van FCO kwamen hielden Channah Sieling, Sophie Doeland, Luna Tuithof en Kiki Altena ze tegen door de duels een te gaan en ze te winnen. Totdat een van de sterkste meiden van Rijnsburgse Boys er één keer doorheen kwam en een ongelukkig doelpunt tegen scoorde. Oudewater wilde nog punten scoren. Maar nu komt het: In de rust kregen ze te horen over een van de teamleden die onderweg was. Dat was het geheime wapen. Deze dame weet hoe een keeper denkt en die moest dus sowieso in de spits. Nu ik dit zeg weet u over wie ik het heb: Nova de Goeij. De keepster, die gauw overgekomen was van haar schooldag, had zich inmiddels omgekleed en ging de spits in. Door het sterke spel van het middenveld kwam de bal bij Nova de Goeij en zat hij op een millimeter na niet in het doel. Helaas viel in de laatste minuten nog een tegendoelpunt, Oudewater stond nu achter met 1-5. We kregen nog een mooie kans, maar toen Nova de Goeij de bal afspeelde kreeg zij nog een smerige trap van de tegenstander. Gelukkig is Nova niet zo snel klein te krijgen en bleef deze meid dapper doorgaan.

Na het fluitsignaal baalden de dames van FCO. Een winst was mooi geweest.

Volgende week spelen wij onze laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Siveo VR1 om 12 uur.