Net voordat de klok kwart voor negen had geslagen, verzamelde de talenten van de JO13-1 zich op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Deze dag stond de 4e wedstrijd van de competitie op het programma tegen de leeftijdsgenoten van Schoonhoven. Omdat Zegert nog steeds geblesseerd was en Max op vakantie, werd wederom Olaf bereid gevonden om het team deze morgen te versterken. Bij het vertrek moest de trainer alles zelf regelen, want zijn assistenten waren er niet. Aldo diende zich op zijn werk nuttig te maken en de leider was ruim een uur eerder al van zijn vakantieoord vertrokken, om met zijn zoon op tijd in Schoonhoven te zijn. Jan had deze morgen ook zijn juiste bril opgezet, dus kon het haast niets fout gaan voor de talenten. Waar het precies toch mis gegaan was, weet uw verslaggever tot op de dag van vandaag niet. De trainer bleef zich in nevel hullen, maar een minuut of tien te laat , was iedereen toch op  sportpark het Hofland aangekomen. Snel werd de kleedkamer opgezocht en kon er gekeken worden of iedereen alles bij zich had. Er was zowaar iets moois uit de kleedkamer te melden. Iedereen had zowaar alles bij zich en dus kon ieder zijn eigen kleding aan. Annemiek(moeder van Finn D) kon het getob van de trainer niet langer aanzien en zette de poppetjes op de juiste plaats. Hij kreeg een vervroegd verjaardagscadeau in de vorm van magneten met de hoofden van de spelers(en leiding). Na de tactische uitleg van de coach en de mededeling ‘kan ik Aldo ook een keer op zijn plaats zetten’, stuurde de trainer iedereen het veld op.
Tijdens de warming up kwam Fleur naar de kant met de mededeling dat het haar niet ging lukken deze wedstrijd. Bij de training van de dames van de KNVB afgelopen woensdag, was ze geblesseerd geraakt en kon net voluit rennen. Hierdoor begonnen de Semmen centraal achterin met Diederik en Olaf op de back posities. Wessel en Jacob stonden als verdedigende middenvelders achter Finn van Dam. Daan was naar de rechterbuitenkant verhuist en Finn van Kuil stond op links. Met Giovanni als de meest vooruitgeschoven speler waren alle spelers volgens de leiding op de juiste plaats gezet. De wedstrijd werd vol enthousiasme begonnen. Er was de overtuiging dat deze wedstrijd gewonnen kon worden. Al in de vierde minuut viel het eerste gevaar te noteren. Uit een corner van Gio kopte Diederik de bal op de paal. De toon was gezet en de geelbuiken gingen ervoor. Halverwege was er een combinatie van Gio en Finn waarbij de bal naar Jacob gespeeld werd. Hij verlengde de bal op Daan. De lange rechtsbuiten legde aan en schoot de openingsgoal in de verre hoek binnen. Hierna probeerde de gastheren er via het middenveld ook uit te komen. Erg grote kansen werden er door de talenten niet weggegeven. Zeven minuten voor rust werd er op twintig meter van het oudewaterse doel een vrije trap, door de strenge maar rechtvaardige scheidsrechter, aan de thuisclub gegeven. Deze werd met een boog over de te ver voor zijn doel staande Colin heen geschoten. Een beetje balend werd de kleedkamer opgezocht.
Na de limonade werd de eerste helft besproken. De leiding was van mening dat hier gewonnen moest worden. Nadat Finn D met de jodenkoeken zijn ronde gedaan had, werden de puntjes weer op dezelfde ï als vorige week gezet. Omdat Aldo (zo doet hij ons althans wekelijks geloven)hard aan het zweten was bij zijn werkgever, werd er niet met de druivensuiker rond gegaan.
De tweede helft lieten de talenten zien dat ze wilde winnen. Er werd kort gedekt en weinig ruimte weggegeven. Dit leverde al in de tweede minuut een kans op. Nadat Daan op rechts de achterlijn gehaald had, zette hij voor op Moos. Deze schoot met een actie, waarvoor, aldus de plaatselijke Hans van Zetten,  Epke Zonderland een e-score van 8.95  zou hebben gekregen, de bal op het doel. Met zo’n zelfde turnactie wist de schoonhovense goalie zijn inzet nog te pareren. De talenten voerde de boventoon en het ruim aanwezige publiek genoot van de wedstrijd op het hoofdveld in de zilverstad. Een doelpunt kon niet uitblijven. Het was wederom de rechtsbuiten die weggestuurd werd. Zijn schot trof echter een op de doellijn staande tegenstander en sprong terug het veld in. De kleine oudewaterse spits was er als de kippetjes bij en zo bracht Giovanni de voorsprong weer op het bord. De talenten spraken af dat ze zouden strijden en namen hun plaats weer in. Na twee keer knipperen lag de bal echter al weer in het net van de oudewaterse doelman. Deze domper werd snel weggestopt en de trainer ging hierna één op één spelen achterin. Hij poseerde Sem M net voor de verdediging. Hierdoor kregen de gastheren weinig mogelijkheid om goed rond te spelen en hadden de oudewaternaren weer de overhand. Dit bracht weer meer gevaren voor het doel van de tegenstander. Tien minuten voor tijd was er een achterbal van Schoonhoven, die door Finn D keurig in de voeten van Moos werd gekopt. Deze dribbelde richting vijandelijk doel en loste een schot. Deze vertrok met grote precisie van de voeten van de aanvallende middenvelder en belande, buiten bereik van de doelman, in dat zelfde vijandelijk doel. De derde keer zou toch wel scheepsrecht zijn, dachten de geelbuiken. De tegenstander zette er een spits bij en zo werd FC Oudewater een beetje onder druk gezet. Mede door het verdedigende middenveld, de sterke verdediging en de in de tweede helft uitblinkende Colin, werd er gezorgd dat de tegenstander niet meer kon scoren. Vijf minuten voor tijd probeerde Gio het duel in het slot te gooien. Zijn schot kon echter door de doelman in twee instanties onder controle gebracht worden. Na eenendertig minuten waren de zilverstedelingen op hun plaats gezet, vond de goede scheidsrechter het genoeg geweest en floot de wedstrijd af.
In de veldbespreking na afloop viel veel positiefs op te vangen. De inzet en het geloof in de wedstrijd werden als positief bestempeld. Er diende bij de volgende wedstrijd wel wat geconcentreerder gespeeld te worden, na een doelpunt. Terwijl de kleedkamer werd opgezocht, kon er al vooruit gekeken worden naar zaterdag 28 oktober elf uur. Dan komt koploper Ona naar sportpark Markveld. Nadat ’s avonds iedereen de mooie foto’s van paparatiehuisfotograaf van Dijk had bekeken, kon tevreden en voldaan onder de lakens gekropen worden. Vorig jaar werd er hier nog door de D1 het kampioenschap verspeeld, maar nu kon er gedroomd worden over de driepunter.