Be Fair – FC Oudewater 2 – 2

Mee blijven strijden bovenin de ranglijst was het credo van beide ploegen op deze druilerige middag. Om klokslag half drie toen scheidsrechter Fonseca het startsein gaf begon het ook nog eens wat minder hard te regenen. Het leek een slecht voorteken. Niets was minder waar, het werd een boeiende voetbalmiddag waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Geen hoogstaand voetbal maar wel strijd, waarbij het ietwat gehavende team uit Oudewater wat te lichtzinnig met de kansen omsprong en de aanval van de gastheren door Bjorn Stalvord en Niek Sluijs behoorlijk in toom gehouden werd. Na lang te hebben achter gestaan scoorden de Oudewaternaren, in de terecht bijgetrokken tijd, op de valreep de gelijkmaker.

Binnen twee minuten lieten de Waddinxveners merken wat ze van plan waren, namelijk aanvallen, Het eerste schot was daarvoor al een waarschuwing richting FCO. Richard Nieuwdorp zijn inzet werd echter door de Oudewaterse goalie Rietveld goed gecontroleerd. In de achtste minuut kwam Tim Goes vrij voor doelman Rick van Hattum, Deze bracht de onderschepte bal weer snel in het spel  en uit die rappe tegenaanval ontstond, mede dankzij de medewerking achterin bij Oudewater, het eerste doelpunt; 1-0 door Bas van der Lugt. Kort hierna kregen de Oudewaternaren een vrije trap te nemen en doorzetten van verdediger Niek Sluijs zorgde ervoor dat de stand weer gelijk werd (1-1, 10e min.) Nieuwdorp en Warmerdam probeerden beiden van afstand Remco Rietveld te verrassen, maar beide pogingen liepen uiteindelijk op niets uit. Toch moest Menno Venhof er een keer aan te pas komen om zijn doelman te ondersteunen en een achterstand te voorkomen. Hij haalde de bal van de doellijn af en voorkwam dus erger. Een overtreding op Mike Rijsbergen, een tackle van achteren door Pieter Pols, werd door de referee slechts “beloond” met geel waar rood wel op zijn plaats was geweest. Overigens floot deze scheidsrechter verder een prima pot. Het chocoladebeen van David Blankenburg bleek na een dik half uur te zwak. Keeper Van Hattum kon de bal simpel pakken. Maar ook genoemde doelman had een keer hulp nodig. Een van zijn verdedigers haalde de bal van de doellijn na een schot van Mark Oosterwijk. Overigens was ook dit schot met het wat zwakkere linkerbeen van genoemde speler.

Na het warme bakkie in de rust kwam er al snel weer een aantal kansen voor de Oudewaternaren. Mike Rijsbergen kreeg er zelfs twee op een rij. De eerste werd teniet gedaan door een Waddinxvener en de tweede verdween over het doel van Rick van Hattum. Deze doelman onderscheidde zich in deze wedstrijd door diverse reddingen te verrichten. Dit tot treurnis van alles en iedereen die Oudewater een warm hart toedroeg. Het leverde hem uiteindelijk behalve een punt ook de titel Man of the Match op! Maar ook de Oudewaterse keeper Rietveld liet zich zien, hij plukte met bravoure de bal van de voeten van Bas van der Lugt, toen hij echter snel daarna Martijn Kok op zich af zag komen was hij minder gelukkig; een lobje over hem heen zorgde voor de Waddinxveense voorsprong (2-1, 64ste min.). Na een vermeende handsbal binnen het zestienmetergebied kreeg Wouter van Sprundel toch een kans. Hij kwam echter weer die vermaledijde doelman Van Hattum tegen. Ook Tim Goes werd hiermee geconfronteerd en het leek of de sluitpost van Be Fair onverslaanbaar was. Kans op kans werd teniet gedaan. Het vertragen en tijdrekken van Be Fair werd door de scheidsrechter beloond, hij liet uiteindelijk vijf minuten langer doorspelen en toen de Oudewaternaren in de 93ste minuut eindelijk een keer het geluk aan hun zijde hadden, Menno Venhof scoorde keurig met zijn hoofd na een goed genomen vrije trap, kregen de Oudewaternaren wat ze verdienden. (2-2). In de laatste twee minuten leek het er zelfs op dat ze met meer naar huis zouden gaan, maar helaas was het geluk bij het laatste doelpunt opgebruikt.

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, David Blankenburgh, Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, Walter van der Neut, Simon La Lau, Mike Rijsbergen, Wouter van Sprundel, Tim Goes, Menno Venhof, Marc Oosterwijk (Milad Hesari).