DSVU – Oudewater 1 – 2

Reeds in het begin van de wedstrijd en gedurende een groot deel van de eerste helft drukte de Oudewaternaren, ondanks een straffe wind tegen, de Utrechters terug op eigen helft. Toch waren de uitvallen van DVSU zeker niet van gevaar ontbloot, met lange ballen van achteruit werd getracht om de bal, gedragen door de wind, in het Oudewaterse doelgebied te krijgen. In deel twee van de wedstrijd was het vooral de laatste tien minuten best wel “billenknijpen” voor de ploeg van trainer Akkermans. Te veel, vooral Utrechtse overtredingen na eerst ruim een uur sportief voetbal. Wat ook niet positief was is het feit dat de Oudewaterse blessurelijst alleen maar langer is geworden.

Veel middenveldspel

Drie man als tegenstander was net iets te veel voor Tim Goes, in de eerste minuut van de wedstrijd was hij al wel dicht bij het eerste doelpunt maar het uiteindelijke schot verdween naast het doel van keeper Lee McFadden. Zijn Oudewaterse collega Arnold de Ruyter moest hierna tot twee maal toe goed aan de bak, eerst kon hij Samis Boujellad na goed uitlopen het scoren beletten om kort daarna ook in te grijpen bij een actie van Marten Giezeman, dit laatste wel met hulp van Walter van der Neut. Na een uitstekende pass van Niek Sluijs bijna op de stropdas van Bart Griffioen scoorde de snelle Oudewaterse linker aanvaller keurig de 0-1 (16e min.). Een groot deel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld met af en toe een uitschieter, vaak gedragen door de wind dus, richting een van de doelen. Doelman McFadden moest zich bij een schot van Mike Rijsbergen nog eens verdienstelijk maken, hij pakte het schot van de actieve Oudewaterse aanvaller. Een beetje rare situatie veroorzaakte de Utrechtse gelijkmaker. Jesse de Waijer, de lange en vaak lastige Utrechtse spits kreeg na weer een heel lange bal vanuit zijn defensie uiteindelijk het leder voor zijn schietgrage voeten en Arnold de Ruyter was geslagen (1-1, 44ste min.).

After tea en mannetje te veel

Of de thee in de rust lekker gesmaakt heeft blijft een vraag, in ieder geval gingen de Oudewaternaren weer snel uit de startblokken, het eerste schot was van Bart Griffioen die de bal net langs de paal zag verdwijnen. Laatstgenoemde liet kort daarna een uiterst fraaie solo onbenut, de vijfde tegenstander was er net een te veel. Toch stond Griffioen aan de basis van het tweede Oudewaterse doelpunt, zijn balletje door het midden werd opgepikt door aanvoerder Wouter van Sprundel en die maakte koel af, McFadden en Ewout Wijnbergen stonden erbij en keken er naar (1-2, 53ste min.). Ook Tim Goes kreeg een dot van een kans, geheel vrij voor de McFadden moest hij toch in de Utrechtse doelwachter zijn meerdere erkennen. Met veelal lange ballen op spits Waijer, welke tot doorkopkoning kon worden benoemd, probeerde DSVU alles uit de kast te halen, maar doorkoppen als er niemand achter je staat is natuurlijk ook niet alles. Toch leek het potje nog niet gespeeld, met af en toe wat te grove charges werd gepoogd de Oudewaternaren uit hun spel te halen. Een niet bestrafte dreun in het gezicht van Bart Griffioen door Wijnbergen was hier o.a. het bewijs van. Met nog een stief kwartiertje te gaan waren Tim Goes (moegestreden) en Simon la Lau (blessure) vervangen door Jasper de Goeij en Nick van den IJssel. Toen Marten Giezeman zich meer met de Utrechtse aanvallen ging bemoeien werd het nog best even spannend, de goed spelende Utrechter gooide alles in de strijd maar achterin bleven Miltenburg en Co. uiteindelijk goed overeind. Oudewater moest nog wel een behoorlijk bittere pil slikken, Nick van den IJssel kwam ongelukkig ten val met een schouder uit de kom als resultaat. Kort voor tijd had invaller Jasper de Goeij geen geluk toen zijn harde schot net naast het doel van McFadden vloog en kwam Oudewater nog een keertje goed weg na een vermeende buitenspelsituatie en bij een scrimmage voor doel van de bezoekers was Waijer zo onverstandig om in een kansrijke positie alsnog de boel te verprutsen door een onnodige overtreding te maken. Al met al wel een verdiende overwinning voor de Oudewaterse elf.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Joost Miltenburg, Djardo Boele, Simon la Lau (Ties van de Werf), Mike Rijsbergen, Wouter van Sprundel, Tim Goes (Nick van den IJssel, Jasper de Goeij), Mike Snel, Bart Griffioen.