RCL – FC Oudewater 1 – 0

Slechts drie minuten had RCL nodig om het ietwat gehavende Oudewater op de knieën te krijgen. Jesper van Overloop liep met zijn hoofd tegen een bal aan, een kopbal kon je het eigenlijk niet noemen. Daar er niemand van de bezoekers bij de tweede paal stond hobbelde de bal heel simpel het doel in en de zoveelste vroege achterstand was een feit (1-0, 3e min.). Het duurde zeker wel een minuut of tien voordat de Oudewaterse spelers weer een beetje bij de les waren. En het moet gezegd, lopende de wedstrijd ontspon zich een interessant duel waarbij de Oudewaternaren in de eerste helft min of meer gelijkwaardig partij gaven en in het tweede deel duidelijk de bovenliggende ploeg waren.

Goed keeperswerk

De Leiderdorpse doelman Rens van der Zwet schrok zich in ieder geval een hoedje toen Ivo Anbergen al vallend het leer met zijn hoofd beroerde, tot zijn genoegen verdween de bal echter over de voor hem goede kant van de lat. Het aandringen van de gasten richting het doel van RCL bracht wel met zich mee dat door de ontstane ruimte er af en toe heel snelle uitvallen via o.a. Iliass Assabban en Pascal Brasker richting het domein van Van Baren gingen. Een vrije trap voor RCL op zo’n 16 meter van het doel werd door de jeugdige doelman ondanks een wirwar van spelers voor zijn doel prachtig gepakt. Zijn collega wilde hier niet voor onderdoen pareerde een schot van Bart Griffioen na goed samenspel met Thomas Hoogenboom. Kort voor rust werden de Leiderdorpers weer wat sterker en was het af en toe wat rommelig in de achterste gelederen bij de FC, met name het onderlinge communiceren van achteruit stokte nogal eens.

Edele delen en kapotte schouders en nog meer blessureleed

Niet dat het een harde wedstrijd of zo was, maar de Oudewaterse ploeg zat wel even in de hoek waar de “figuurlijke” klappen vielen. Even was er ernstige twijfel over het doorspelen van Bart Griffioen na een treffen met de bal op een plaats waar een man het niet graag heeft. Het duurde even voordat Griffioen er weer tegenaan kon. Kort hierna moest Willem La Lau wel het veld verlaten, een stevige botsing veroorzaakte behoorlijk wat schouderletsel. Simon La Lau werd zijn vervanger. Een schot in het zijnet van de weer op stoom gekomen Griffioen, leek erin te gaan, maar dat was een vertekend beeld net als een inzet van invaller Marc Oosterwijk waarbij veel mensen het ook als een doelpunt zagen. Steeds heftiger werd de Oudewaterse druk, goed en fanatiek spelend werd alles uit de kast gehaald om er minstens één punt aan over te houden. Met een driedubbele wissel poogde de Leiderdorpse trainer Hein van Heek daarom de boel dicht te timmeren.  Wel schoot Mohammed Gasamma een keer vanuit een kansrijke positie huizenhoog over, maar dit was dus een van de weinig echte wapenfeiten in de tweede helft van RCL. Ook Jesper van der Zwart moest aangeslagen het veld verlaten en werd vervangen door Niek Sluijs. Met hier en daar een mazzeltje hield doelman Van der Zwet echter zijn doel schoon. In blessuretijd droop Kick van Zuijlen ook af met een behoorlijk ontwrichte schouder en kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde. |Oudewater had meer verdiend, gaat nu de wonden likken en heeft gelukkig nu een weekje vrij, een weekje waarin de fysio het wel druk zal krijgen.

Oudewater:

Sem van Baren, Nick van den IJssel, Bram Noordman, Jesper van der Zwart (Niek Sluijs), Kick van Zuijlen, Walter van der Neut, Sjoerd Wiltenburg (Marc Oosterwijk), Willem La Lau (Simon La Lau), Ivo Anbergen, Thomas Hoogenboom, Bart Griffioen.

Supporters

Drie jeugdige (11-13 jaar jong) Oudewaterse voetbalfans t.w. Bram en Mels de Bruyn samen met Fedde Seuntjes waren met het ov naar Leiderdorp gereisd om hun ploeg te ondersteunen. Een geweldige geste naar de spelers en staf van de Oudewaterse selectie. Het werd enorm gewaardeerd, klasse mannen !