Sporting Leiden – Oudewater 0 – 2

Met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar was er sprake van een geroutineerde tegenstander voor de veel jongere Oudewaterse elf. De Leidenaren stonden voor het begin van de wedstrijd op een gedeelde derde plaats en moesten, om niet af te haken voor de bovenste plaatsen, proberen de volle buit te bemachtigen. Vooraf aan de wedstrijd werd met name door de Oudewaterse aanvoerder de uitspraak gebezigd dat Oudewater hier op herhaling ging. Hij kreeg in zoverre het gelijk aan zijn zijde dat hij en zijn kompanen een verdiende en ook broodnodige overwinning mee naar huis namen. Helemaal gelijk kreeg hij echter niet want de vorige wedstrijd hier in Leiden tegen Sporting eindigde met wat meer doelpunten op de teller (0-4). Het werd vandaag overigens een prima wedstrijd om naar te kijken.

De eerste minuten gaf een ietwat onstuimig aanvallend Oudewater te zien, dit zonder echt resultaat trouwens, want een vrije trap op 20 meter belandde in de Leidse muur en een daaropvolgende hoekschop leverde uiteindelijk ook niets op. Na een klein kwartiertje kwam er wat meer gevaar van Leidse kant, Sipan Khalid kopte uit een corner rakelings naast en Oudewater’s doelman Arnold de Ruyter haalde moedig de bal voor de voeten van de aanstormende Leidse aanvaller Erik Bakker weg,een bijna zeker doelpunt hiermee voorkomend. Overigens was ook de Leidse goalie Van der Meulen een behoorlijke ‘dwarsligger”, want nadat eerst Menno Venhof een kans onbenut liet was genoemde doelman degene die Tim Goes van de opening score afhield. Arnold de Ruyter had kort daarna beide vuisten nodig om een hard schot uit zijn domein weg te boksen, de bal kwam hierna voor de voeten van Erik Bakker maar die kegelde keihard over. De bal met de hand spelen en/of aanraken is nog steeds niet toegestaan in het hedendaagse voetbal en dus ging de bal op de stip in het Leidse strafschopgebied, Wouter van Sprundel scoorde simpel de 0-1 voor de Oudewaternaren ( 23ste min.). Een optelsommetje leidde er toe dat Leidenaar Khalid bij zijn tweede achtereenvolgende overtreding geel moest incasseren, op zich verwonderlijk want zijn eerste fout op Walter van der Neut was al dermate zwaar dat hij daar al minimaal een kaart voor verdiende. Een pittige charge op de benen van Sven Rietveld door de Leidse doelman was de aanleiding voor nog een penalty, dit keer schoot Van Sprundel echter tegen de staander in plaats van tegen het net.

Kort na de gebruikelijke thee moest de linkerverdediger van de Oudewaternaren Joost Miltenburg even goed aan de bak om de doorgebroken Khalid tot stoppen te dwingen, de weggewerkte bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Melvin Dieke maar diens schot werd goed ingeschat door doelman De Ruyter. Een aantal pogingen van Oudewater om de score op te voeren van o.a. Venhof en Rietveld, werden vakkundig belemmerd door de doelman van de thuisploeg. Ook een afstandsschot van Job Anbergen verdween in de grijpgrage handen van de Leidse sluitpost. Dat Ronald Mink een mooie kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen om zeep hielp kan hij alleen zichzelf verwijten, maar Oudewater kwam hier toch wel even goed weg. Ook Wouter van Sprundel kreeg een geweldige kans om de score op te voeren en iedereen dacht dit wordt de nummer twee van Oudewater, niemand rekende meer op Andy van der Meulen, de doelman redde het echter weer uitstekend. Toch viel de bevrijdende treffer snel hierna, het was invaller Laurens de Vor, die na een fraaie voorzet van Djardo Boele de 0-2 tegen de touwen werkte (79ste min.). Ondanks nog een aantal gevaarlijke aanvallen richting het Oudewaterse doel moesten de gastheren uiteindelijk hun meerdere erkennen in hun tegenstander, de Geelbuikse verdediging gaf vandaag geen krimp.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter, Walter van der Neut (Jesper van der Zwart),Job Anbergen, Joost miltenburg, Djardo Boele, Simon la Lau, Wouter van Sprundel (Bart Griffioen), Ivo Anbergen, Tim Goes, Sven Rietveld(Laurens de Vor), Menno Venhof.