Hier had niemand rekening mee gehouden dat FC Oudewater 2 zich zou plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Het seizoen begon erg moeizaam en toen  werd trainer Frans ook nog ziek. In februari werd Gert bereid gevonden om Frans te vervangen en kwam  er vertrouwen in de ploeg en gingen  we punten pakken, met uiteindelijk ook een prijsje in de vorm van de 3e periodetitel. De samenwerking binnen de trainersstaf van de selectie met  de trainers van 1 en 3 heeft er mede voor gezorgd dat deze promotie tot stand kon komen. Wekelijks kon er uit een grote selectie geput worden, alsmede uit de J019-1.

De inspanningen van Frans de Hey, Gert Alblas, Rob Burger en last but not least Wil van der Neut  en uiteraard ook de spelers zijn uiteindelijk beloond.

 

Na een zwaarbevochten overwinning afgelopen dinsdag op DWO 2 wacht ons nu Alexandria 2. Een team met heel veel ervaring die we in de competitie ook al waren tegen gekomen. Toevallig ook onze tegenstander in de nacompetitie van 3 jaar geleden toen we voor promotie naar de reserve 2e klasse speelden. Strijdtoneel het veld van Donk in Gouda.

In plaats van druk naar voren, lieten we ons nu inzakken en kon Alexandria het initiatief nemen. Hier hadden ze niet op gerekend en speelde uiteindelijk de lange bal. Deze was iedere keer een prooi voor Arno en Ties. De gemiddelde leeftijd was zeker 15 jaar jonger en konden wij in de omschakeling toeslaan en stond het binnen 20 minuten 2-0 door Sebastiaan en Kick.

We komen door deze goals steeds beter in de wedstrijd en zijn dan ook de bovenliggende partij en valt er 5 minuten voor rust de 3-0. Na de rust probeert Alexandria het nog even maar krijgt geen grip op de Oudewaterse manschappen. Oudewater is duidelijke de bovenliggende partij en met verse krachten wordt Alexandria stukje bij stukje gesloopt. Na 2 keer de paal wordt het uiteindelijk door Dante 4-0 en weet Alexandria net voor tijd de 4-1 te scoren. Na het laatste fluitsignaal is er een geweldige ontlading FC Oudewater 2 promoveert naar de reserve 1e klasse.