DSVP – FC Oudewater 0-2

Als Oudewater in de 90e minuut een vrije trap krijgt toebedeeld op een positie even buiten de rand van het strafschopgebied, levert dat een merkwaardig tafereel op. Acht van de elf spelers trekken zich terug op de eigen helft en slechts drie nemen de honneurs waar. Invaller Goes gaat naast de muur van de Pijnackenaren staan en het duo Joost Miltenburg/Menno Venhof posteert zich achter de bal. Na een langdurige dribbelaanloop is het Miltenburg die de bal op de schoen neemt. In de rechterbenedenhoek verdwijnt de bal achter de DSVP-goalie Van Diepen. Het is 0-2 en de buit is definitief binnen. Het overige achttal kan de overwinning definitief meevieren. Even voordien had invaller Niek Sluijs bij zijn eerste mogelijke balcontact verzuimd de wedstrijd op slot te gooien; het balcontact met het hoofd kwam er niet. Het inzetten van de extra verdediger in de 85e minuut was weer een tegenzet op de laatste poging van de thuisploeg om toch nog een punt binnen te slepen. Daarbij werden forse ingrepen niet geschuwd en DSVP zag dat beloond met een trits gele kaarten. Invaller Joey van Wijk was de laatste in de rij. Hij blesseerde doelman Rietveld in blessuretijd!

Blessures
De thuisploeg was de partij begonnen met het missen van een levensgrote kans. Linkerspits Nobbe was op aangeven van aanvoerder Hoogendijk door de Oudewaterse defensie geslopen. Het duurde daarna enige tijd alvorens de bezoekers enige grip op de wedstrijd kregen, Het vroegtijdig druk zetten door DSVP was daar debet aan en noodzaakte de Oudewaternaren vooral te kiezen voor de lange bal op de kopsterke Menno Venhof. Waar Oudewater vooral trachtte onrust te stoken in en door het hart van de Pijnacker-verdediging, zochten de gastheren het bij voorkeur in de ruimte en via de vleugels. Halverwege het eerste bedrijf kwam Oudewater tot een drietal mogelijkheden op rij. Eerst werd een schotpoging van Bart Griffioen nog gesmoord, maar aansluitend dwong Venhof de doelman van DSVP tot een overigens fraaie redding. De oogst bedroeg slechts een hoekschop. Twee minuten later (23e min) leverde de Oudewaterse aanvoerder een kopbal af na een voorzet van middenvelder De Goeij die het einde van de eerste helft niet ongeschonden zou halen en zich moest laten vervangen door Tim Goes (43e min). Na de doelpogingen van Oudewater werd de wedstrijd steeds levendiger en opener. De ploeg uit Pijnacker vertaalde dat in een mogelijkheid voor middenvelder Visser die zijn diagonale inzet net voorbij de verste paal zal vliegen. Blessures voor Bart Griffioen en De Goeij leverden naast lichamelijk ongemak een gele kaart op voor DSVP’s Franco van Rheenen. Na de gedwongen wissel zakte gelegenheids-vleugelspeler Sjoerd Wiltenburg terug naar het middenveld en had de thuisploeg nog een slotakkoordje in huis. Doelman Remco Rietveld redde koppend buiten de zestien en was paraat bij een kopbal van Rick Groen.

Opsteker
Het was voor de bezoekers een opsteker dat al in de 2e minuut na de hervatting een doelpunt kon worden gescoord. Het kwam op naam van Bart Griffioen die goed anticipeerde op een door Venhof genomen vrije trap die op de lat belandde; 0-1. Na een aantal Oudewaterse corners en het missen van een (weer) levensgrote kans door de jeugdige Van der Elst (DSVP) namen de beide defensies het heft weer in handen en werd er weinig weggegeven. Bij Oudewater moest Van der Werf de niet geheel fitte Djardo Boele komen vervangen en ook DSVP-coach John de Letter paste zijn eerste wissel van een reeks toe. De thuisploeg voerde de druk gaandeweg op, grossierde even in overtredingen en kaarten, maar slechts een uithaal van Van der Elst in de 80e minuut zag er dreigend uit. De Oudewaterse defensie met Björn Stalvord aan het hoofd liet zich niet meer verrassen, kreeg Niek Sluijs als extra slot op de deur en kon van afstand zien hoe Joost Miltenburg na een ‘Artozona-act’ met Menno Venhof de wedstrijd definitief beslist; 0-2 (90e min). Via de derde periode de nacompetitie bereiken blijft een optie.

FC Oudewater: Remco Rietveld, Mike Rijsbergen, Joost Miltenburg, Björn Stalvord, Djardo Boele (58.Ties van de Werf), Martijn de Goeij (42.Tim Goes), Sjoerd Wiltenburg, Simon LaLau, Menno Venhof, Wouter van Sprundel, Bart Griffioen (84. Niek Sluijs)