FC Oudewater – Schoonhoven 6–1

Schoonhoven moest het vanaf de dertigste minuut met 10 man proberen te klaren, de nummer 5 van de bezoekers, Hayo Nagtegaal, moest vertrekken wegens het ten val brengen van een doorgebroken speler, hetgeen hij zeker niet op een gemene manier deed, maar ja regels zijn regels. Op dat moment stonden de gastheren al op een 1-0 voorsprong en waren duidelijk de betere ploeg, ze zouden dat de hele wedstrijd ook blijven.

Al in de beginfase van de wedstrijd moest doelman Sjef van Vught diverse malen ingrijpen op doelpogingen van de Oudewaternaren. In de dertiende minuut was het Bart Griffioen, welke op aangeven van de actieve Sjoerd Wiltenburg, eerst Sharam Omary op subtiele wijze passeerde om vervolgens doelman Van Vugt op een nog subtielere manier te passeren (1-0) Schoonhoven probeerde hierna wat uit z’n schulp te kruipen maar goed werk van het Oudewaterse middenveld voorkwam dat ze ook maar veel verder kwamen dan de middenlijn. Overigens stond, indien nodig, ook de verdediging zijn mannetje. Een verdediging waarin voor het eerst Bjorn Stalvord zijn opwachting maakte en het moet gezegd hij deed dit meer dan goed. Kort na de rode kaart van Schoonhoven was het weer Griffioen die na een balverovering heel netjes voor de 2-0 tekende ( 34ste min.). Een overduidelijke handsbal in het doel van de gasten voorkwam dat het al gelijk weer prijs was, dit was het enige kleine minpuntje op de conduitestaat van de verder uitstekende scheidsrechtere Kuil.

Sjoerd Wiltenburg was de volgende doelpuntenmaker, hij scoorde op aangeven van Wouter van Sprundel, een simpel uitgespeeld doelpunt (3-0, 52ste min.). Hierna kwam Niek Sluijs in het veld voor Wouter van Sprundel en werd Bart Griffioen (geblesseerd) vervangen door Tim Goes. Diverse pogingen werden verstoord door het in de weg staande houtwerk o.a. Joost Miltenburg zag dit tot zijn teleurstelling gebeuren. Djardo Boele probeerde achterin een bal breed te spelen maar had niet op Redouan Adoudy gerekend, deze speler tekende voor het enige Schoonhovense wapenfeit en scoorde de 3-1 (65ste min.). Al snel stelden de Oudewaternaren orde op zaken. Met inmiddels David Blankenburgh in het veld voor Martijn de Goeij ging de ploeg onverdroten voort met waar ze mee bezig waren, namelijk goed voetballen. Blankenburgh ’s pass bereikte Sjoerd Miltenburg en die stelde Menno Venhof in staat om 4-1 te maken (72ste min.). Een verre inworp van Blankenburgh stond ook aan de basis van de vijfde treffer, een kopbal van Mike Rijsbergen (5-1, 75ste min.). En met weer David Blankenburgh in een hoofdrol kwam ook de volgende treffer tot stand. Als aangever gaf hij Wiltenburg de bal op een presenteerblaadje en het succes was compleet (6-1, 78ste min.).