EDO (Ut) – FC Oudewater  0 – 1

Eenheid Doet Overwinnen is de naam voluit geschreven van de 101-jarige club uit het Utrechtse, niet te verwarren dus met de bijna legendarische naamgenoot EDO uit Haarlem. Een leuke vereniging met een prima sfeer binnen en buiten het veld. In afd. West 1 (3e klasse) prijken de Utrechters fier bovenaan de ranglijst, in West 2 doet Oudewater echter niet onder voor hun gastheren, ook zij gaan dus aan de leiding in hun 3e klasse.

Het vertoonde spel was over de hele wedstrijd gezien niet daverend, toch waren er enkele momenten dat je er eens even goed voor ging zitten. In deel 1 van de wedstrijd was het de bezoekende ploeg die de boventoon voerde en ook snel op voorsprong kwam. Nog geen vijf gespeelde minuten stonden er op de klok of de bal lag al achter doelman Remco Nielen, genoemde sluitpost liet zich de kaas van het brood eten door de Oudewaterse aanvoerder Menno Venhof, deze ontfutselde/onderschepte het leder in deponeerde het vervolgens in het net van de EDO goalie (0-1). Kort hierna had een fraaie actie van Bart Griffioen een beter lot verdiend, het passeren van de drie stevige mannen achterin bij de Utrechters was op zich al een hele prestatie, voor het afronden waren er echter geen mannen paraat op dat moment.Wouter Vos kreeg nog een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar hij faalde helaas voor hem en voor EDO. Aan het eind van de eerste helft moest de Oudewaterse doelman Meuleman tot tweemaal toe alles uit de kast halen om zijn domein schoon te houden.

Wat in de beginfase redelijk onschuldig leek met hier en daar een vermaning of een gele kaart, ging gedurende de rest van de wedstrijd helaas de boventoon voeren. We hebben het hier over de wedstrijdleiding, de arbitrale fouten stapelden zich op, wat het spel bij beide teams bepaalt niet ten goede kwam, met name in de tweede helft, na ook diverse wissels aan beide zijden, zakte het peil toch wat naar beneden. Invaller Willem La Lau en Ivo Anbergen konden beiden de hun geboden kans niet verzilveren. Hun collega aan de overzijde, Dave Pieterse, deed ook niet wat er van hem verwacht werd namelijk scoren, zijn “rolletje” verdween simpel in de grijpgrage handen van Bart Meuleman. Een door iedereen bejubelde en uiterst fraaie tackle van Ivo Anbergen werd door vriend en vijand bewonderd, slechts één man had geen oog voor de geweldig mooie actie, de scheidsrechter dus.

EDO:

Remco Nielen, Sven de Pauw, Jeffrey Nuland, Nick van Rheenen, Justin Goedhart, Angelo Rutten, Lennart Otten, Bas Janmaat, Dave Pieterse, Tom Waltman, Wouter Vos, Julian de Jong, Rutger den Daas.

Oudewater:

Bart Meuleman, Walter van der Neut, Bob Appels, Niek Sluijs, Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Tim Goes, Ivo Anbergen, Menno Venhof, Sven Rietveld, Bart Griffioen, Willem La Lau, Nick van den IJssel, Nick Wiltenburg, Marc Oosterwijk, Lars Janmaat, Mike Rijsbergen.