FC Oudewater – Lopik 3 – 2

De Oudewaterse elf heeft de wat wrange smaak m.b.t.  het de vorige week vertoonde spel weggespoeld, dit deden ze zowel tijdens als na de wedstrijd in de derde helft. Vooral in de eerste helft werd er met vlagen geweldig leuk voetbal op de mat gelegd, in de tweede helft was het allemaal wel iets minder, mede door de tegenstand die de Lopikers toen boden.

Diverse Oudewaterse aanvallen rolden er in de beginfase richting de Lopiker goalie Schimmelen. Genoemde doelman, een verdediger met uitgestoken been en de lat voorkwamen telkens weer een voorsprong voor de gastheren. Ook leek bij sommige aanvallers vooralsnog het vizier niet goed afgesteld.

Na ongeveer vijftien minuten werd Joost Miltenburg, verder een rots in de branding, op de bon geslingerd op zo’n 17 meter vanaf het Oudewaterse doel. De gegeven vrije trap was een kans bij uitstek voor Gianni de Bruin om zijn kunsten te vertonen, zijn harde schot echter verdween rakelings over de deklat. Kort hierna viel er een uiterst fraai doelpunt aan de overzijde van het veld na een prima combinatie tussen Menno Venhof en Bart Griffioen, de laatste was de afronder (1-0, 17e min.) Keeper Meuleman moest vervolgens zijn mouwen behoorlijk opstropen om Thijs Beekhuizen het scoren te beletten en Ivo Anbergen dacht even op de judomat te staan en nam Gianni de Bruin in een heupworp. Heel koel was aanvoerder Venhof een paar minuten later, hij scoorde de 2-0 na een verre ingooi (Jesper van der Zwart) en een assist van Sven Rietveld (+/- 23ste min.). Na nog zo’n heerlijke voetbalactie werd het ook nog 3-0, de aanzet werd gegeven door Venhof waarna Rietveld zowel Yari van Iperen als Jaco Borst verbijsterd achter liet (33e min.) Kort voor de rust scoorde Patrick Broekhuizen uit het niets een Lopiker doelpunt (39e min. 3-1) Tim Goes verzuimde, na wel een fraaie balaanname, de vierde Oudewaterse treffer te laten noteren.

Na een uurtje voetbal kwam aan Oudewaterse zijde Wouter van Sprundel, na zeer langdurig blessureleed, onder luid applaus zijn opwachting maken voor Tim Goes. Mike Rijsbergen verving Simon La Lau. Ook aan de kant van de bezoekers werden er een paar spelers gewisseld. En zoals zo vaak zakte het niveau, maar het werd zeker niet slecht nadat er vooral in de eerste helft dus heel erg goed werd gevoetbald. Overigens lag dit niet zozeer aan de wisselspelers maar meer ook aan de vermoeidheid die toesloeg alsmede door de fellere tegenstand van de mannen uit Lopik. Opvallend was de rol van Ties van der Werf in de Oudewaterse verdediging. Bij verstek van zowel Bob Appels als Niek Sluijs nam hij de honneurs als centrale verdediger waar, hij deed dit op meer dan uitstekend. Goed was ook het optreden van Jaco Borst, hij redde zijn ploeg door de bal van de doellijn te rammen en te voorkomen dat Venhof weer scoorde. Tien minuten voor tijd  waaide of draaide er, net als de vorige week, een hoekschop van de bezoekers zo maar het doel in, de Oudewaterse doelman ging hierbij niet geheel vrijuit (80ste min. 3-2).