FC Oegstgeest – FC Oudewater 1 – 4

Om de festiviteiten in het Oudewaterse volop mee te kunnen maken, benoeming van Prins Carnaval en Super Saturday, speelden de Oudewaternaren een uitwedstrijd thuis op het Markveld! De volgende keer dat beide teams elkaar zullen ontmoeten is dan een thuiswedstrijd voor FCO die uit gespeeld wordt! Begrijpt u het nog? De KNVB schijnbaar wel! In ieder geval ging het vandaag ergens om, beide elftallen stonden tot vandaag in het licht van de rode lantaarn. Oegstgeest waarschijnlijk omdat ze daar thuis horen en Oudewater omdat ze ondanks af en toe goed voetbal de bal er simpel weg niet vaak genoeg inschoppen en de vraag werpt zich op hoor je dan ook thuis op die voorlaatste plaats. In ieder geval waren voor aanvang van de competitie de verwachtingen hoog gespannen en had zowel de staf als de spelers van Oudewater een herhaling in het hoofd van het voorlaatste seizoen toen op een haar na promotie naar de tweede klasse werd gemist. Na 7 wedstrijden werden er dan ook de alarmsignalen afgegeven, dit moest beter. Wel vandaag werden er drie punten aan het schamele totaal toegevoegd, maar de manier waarop dit ging was (weer) niet hoopgevend. In de eerste helft hadden de geelbuiken een duidelijk overwicht en creëerden een 3-0 voorsprong. De tweede helft van de wedstrijd was niet om aan te gluren en in plaats van over de tegenstander heen te denderen werd er nog slechts een maal gescoord en dit tegen slechts tien Oegstgeestse voetballers, na twee maal geel voor Bas Nieuwenburg wegens herhaalde aanmerkingen op de leiding.

Snelle voorsprong

Al in de derde minuut was het raak, een fraaie afronding van Wouter van Sprundel zorgde voor de 0-1, dit na een sublieme pass diagonaal over het veld heen van de goed spelende Sven Rietveld. De aangever van het eerste doelpunt stond ook weer aan de basis van nummer twee, de goed genomen vrije trap van Rietveld dus, werd door het kruintje van Tim Goes verlengd, centrale verdediger Job Anbergen was de uiteindelijke afmaker (0-2, 8ste min.). Na een klein kwartiertje kwam Oegstgeest wat los, een schot van een van de betere Oegstgeesters, Harm-Jaap Boerma vloog vlak voor het doel van Arnold de Ruyter langs. Niet zo lang daarna moest de Oudewaterse goalie bij een hoekschop met beide vuisten het leder boven twee kopgrage hoofden van de “gastheren” weg boksen om zijn doel schoon te houden. Veel verder dan een buitenspeldoelpunt kwamen de “groenen” niet en het initiatief lag al weer snel bij de Oudewaterse elf. Het was wederom Sven Rietveld die aan de basis stond van de Oudewaterse aanvalsdrang, na een prima voorzet was het Ivo Anbergen die met een kopbal de lat boven doelman Zandbergen teisterde. In de vijfentwintigste minuut leek het spel op een herhaling van zetten, met nogmaals een pass van de Oudewaterse nummer 8 die voor de voeten van Wouter van Sprundel belandde, laatstgenoemde aarzelde weer niet en tekende voor de 0-3. Als doelman Mitchel Zandbergen daarna tot twee maal toe niet alle geluk van de wereld had gehad op inzetten van Rietveld en Van Sprundel was de ruststand al bijna desastreus geweest voor de ploeg uit Oegstgeest.

Vechtvoetbal

‘De dood of de gladiolen’. Met deze opdracht betrad het Oegstgeestse tiental het veld voor de tweede helft. Alle nog beschikbare krachten waren gemobiliseerd en sommigen namen de opdracht wel erg letterlijk. Daarvan werd Oudewater-verdediger Jesper van der Zwart als eerste het slachtoffer na een charge van de met ietwat teveel adrenaline acterende Melvin van Gent. Nadat Mike Rijsbergen de Oegstgeestse doelman Zandbergen had getroffen na een snelle uitval, moest Arnold de Ruijter aan de overzijde de bal van de voeten van spits Van Vliet plukken. Spelen tegen een tiental ging de thuisclub niet gemakkelijk af en de inzet van de “gasten” bezorgde hen een optisch veldoverwicht en uit countermogelijkheden behaalde Oudewater niet veel rendement. Zowel Menno Venhof als Wouter van Sprundel verzuimden de genadeslag toe te brengen aan de groenen die er in slaagden een reeks hoekschoppen te vergaren en daarmee gevaar te stichten in het Oudewaterse strafschopgebied waar De Ruijter echter soeverein acteerde. Toen invaller Van der Neut  in de 73e minuut een overtreding beging binnen de beruchte lijnen wees de arbiter gedecideerd naar de penaltystip. Van Gent bracht vanaf deze positie de 1-3 op het bord. Reden voor Harry Akkermans om zowel Mark Oosterwijk als Jasper Kooman in te brengen voor Tim Goes en Sven Rietveld om in ieder geval verdedigend voldoende personeel te hebben. Dat was nodig, want ondanks de numerieke minderheid bleven de Oegstgeesters strijden voor een beter resultaat. Dat dit enkele gele prenten kostte leek hen niet te deren. In de slotminuten persten zij er nog alles uit maar meer dan twee corners leverde dat niet op. De thuisclub daarentegen wist de stand nog op te tillen naar 1-4. Daarvoor tekende Wouter van Sprundel in blessuretijd. Fusieclub Oegstgeest moest zonder punten ‘terug naar Oegstgeest’.

Opstelling Oudewater; Arnold de Ruijter, Mike Rijsbergen, Job Anbergen, Jesper van der Zwart (Walter van der Neut), Djardo Boele, Simon LaLau, Wouter van Sprundel, Ivo Anbergen, Sven Rietveld (Jasper Kooman), Menno Venhof, Tim Goes (Mark Oosterwijk)

Opvallend vandaag: het fraaie doelpunt van Stef van Vliet, onze pupil van de week, hij passeerde doelman Zandbergen ook en dat als kleinste speler op het veld.

Opvallende Quote: Onze fysiotherapeut/verzorger Wilton Wagemakers: “Succes begint bij een goede verzorging”