Oudewater – Rohda’76 2-2

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Boer wist Oudewater greep te krijgen op de wedstrijd. De opbouw van de bezoekers werd door goed dekkingswerk vroegtijdig verstoord en doelman Kok moest noodgedwongen zijn heil zoeken in verre uittrappen. Daarmee wisten de Oudewaterse verdedigers wel raad. Keepersgeluk stond een wel heel vroege openingsgoal in de weg toen Martijn de Goeij al in de eerste minuut voor doelman Kok verscheen. De thuisploeg had voortdurend het beste van het spel en bouwde een overduidelijk overwicht op. Bart Griffioen zag na 7 minuten zijn geplaatste schot rakelings naast gaan en Sjoerd Wiltenburg had net onvoldoende controle over het leder op de openingstreffer na een kwartier een feit te doen zijn. Aansluitend troffen Mike Rijsbergen en Menno Venhof een tegenstander in een doelpuntrijpe situatie. Rohda-verdediger Veldhuijzen liep in de openingsfase al snel tegen een gele kaart op na een forse overtreding op Venhof. Het openingsdoelpunt hing in de lucht maar weigerde te vallen. Zo zag Bart Griffioen zijn rebound vanaf de rand van de zestien net over vliegen, schoot Wiltenburg precies in handen van Kok en strandde De Vor al struikelend op de doelman na een snel genomen spelhervatting.

Eindelijk
Pas in de 28e minuut werd de openingsgoal een feit. Sjoerd Wiltenburg legde de bal terug op de Vor en die bekroonde deze pass met een doelpunt; 1-0. Het publiek voelde de opluchting en had er aansluitend een applausje voor over toen Joost Miltenburg en Laurens de Vor fraaie pogingen waagden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Voor de rust moest er immers voldoende afstand genomen kunnen worden van de ploeg uit Bodegraven die in het stuk niet voorkwam. Een blessurebehandeling van Sjoerd Wiltenburg luidde echter een ommekeer in de strijd in. De coach van Rohda paste op dat moment een dubbele wissel toe en bracht het duo Kleuver/Reijsbergen voor Van Dam en Holthuijsen. Oudewater haalde nog wat hoekschoppen binnen en toen het rustsignaal klonk overheerste langs de lijn het gevoel dat Oudewater zich met deze ruststand tekort had gedaan. Een marge van een doelpunt of vier zou realistischer zijn geweest.

Even schrikken
Sjoerd Wiltenburg was na de hervatting in de kleedkamer achtergebleven en Simon LaLau was zijn vervanger. Al na 3 minuten kwamen de bezoekers langszij. Verdediger Stephan Wahl schoot een vrije trap langs de Oudewaterse muur in de linkerbovenhoek; 1-1. Geschrokken deed Oudewater een poging dit ‘onrecht’ weg te poetsen. Met succes, want in de 54e minuut schoot Menno Venhof vanuit de draai in het dak van het doel; 2-1. Nog geen minuut later belandde een afstandspoging van dezelfde speler (35 m) buiten bereik van doelman Kok op de rechterpaal. Rohda toonde zich geenszins geslagen en zocht onverdroten de aanval. Nog voor het uur leverde een inzet van spits Roy Snijder via de vingertoppen van doelman De Ruyter een corner op en in het vervolg daarop schoot Van Waveren van dichtbij door het haagje aan spelers dat voor de doellijn was geposteerd; 2-2 (59e minuut). Een kwartier lang wist de thuisploeg enige druk te ontwikkelen richting het doel van Kok. Vier hoekschoppen werden binnengehaald, maar ook was er een gele kaart voor Wouter van Sprundel (na die voor Snijder van Rohda). Taher en Van den IJssel werden nog ingezet voor De Vor en Rijsbergen, maar ook zij konden niet voorkomen dat het juist de bezoekers waren die zich in de slotfase het meest lieten gelden. Tot vier maal toe wees de arbiter nog naar de hoekvlag voor een Bodegraafse hoekschop. Oudewater stelde daar een volley van Simon Lalau en een strak schot van Menno Venhof tegenover. Doordat NSV en Hazerswoudse Boys de punten deelden, bleef de marge tot de tegenstander bij wie over veertien dagen een bezoek wordt gebracht drie punten. Voorafgaand aan de carnavalsoptocht speelt Oudewater op 26 februari om 12.00 uur tegen SPV.