VVSB – Oudewater 1 – 0

Ooit was de Oudewaterse voorsprong op de ranglijst iets van elf punten, de laatste optredens in de tweede seizoenshelft hebben er voor gezorgd dat er nog slechts twee punten over zijn. Toch valt de ploeg niet zo heel veel te verwijten, werken doen ze er best voor echter het sprankelende voetbal is plots verdwenen. De angst, lees zenuwen, voeren nu de boventoon. De tegenstanders maken daar handig gebruik van, zo ook VVSB in Noordwijkerhout, dit toch niet zo sprankelende team bleek ook te sterk voor de Geelbuiken

Heel veel hoekschoppen

In het eerste half uur “scoorde” de Noordwijkerhouters maar liefst 7 corners, met alle gevaar van dien, feitelijk was het wachten op een treffer, maar VVSB had ook geen spits lopen die ze er even inkleunt. De eerste Oudewaterse hoekschop na een half uurtje leverde echter ook niets op, behalve dan een snelle tegenaanval van VVSB waarbij de Oudewaterse goalie uiteindelijk knap redde buiten de beruchte zestienmeter. Hoe anders had het kunnen lopen als de treffer van Tim Goes kort voor de rust niet was afgekeurd wegens vermeend buitenspel, de scheidsrechter trof in dit geval geen blaam, de assistent met de vlag langs de lijn des te meer….

Iets meer voetbal in de tweede helft

Met hernieuwde energie trokken de Oudewaternaren in deel twee richting het doel van Jelle Riel, het risico nemend dat er daardoor wat meer ruimte werd gecreëerd voor de VVSB-aanvallers. En jawel binnen vijf minuten was het prijs, Stefan Immerzeel tikte het leder simpel binnen na een snelle aanval (50ste min. 1-0). Nu was het alle hens aan dek voor Oudewater, behalve een gedwongen wissel voor de geblesseerde Niek Sluijs, hij werd vervangen door Bob Appels, kwamen ook alle net en/of bijna fitte spelers van de bank om het Oudewaterse offensief kracht bij te zetten. Het waren o.a. Mats Warmerdam en doelman Riel die telkens weer roet in het eten gooide. Voor de verse wissels duurde echter hun invalbeurt waarschijnlijk net iets te kort, bovendien hadden Menno Venhof en Bart Griffioen deze keer niet het geluk dat een spits ook wel eens moet hebben. De heldenrol was dit keer weggelegd voor de VVSB-doelman, hij was vandaag niet te passeren en hij had het geluk wel aan zijn kant. Oudewater wacht een aantal zware wedstrijden op weg naar het hoogste het kampioenschap, de eerst volgende horde is BlauwZwart a.s. dinsdag.