FC Oudewater – FC Oegstgeest 0 – 0

Tot het uiterste gaan om de punten te pakken, dat is wel wat er gebeurde op het veld en toen het eindsignaal klonk lag bijna het hele Oudewaterse team plat op het gras naar adem te happen. Het harde werken leverde voetballend een matige eerste helft op, het ontbrak hier en daar aan het juiste inzicht. De tweede helft stond bol van de spanning en had op het moment dat Oudewater meer risico’s ging nemen ook nog heel anders af kunnen lopen.

Snel openingsoffensief

In seconde nummer 10 moest de Oegstgeester doelman Davey Braggaar met veel moeite de bal van de schietgrage voeten van Sven Rietveld plukken. Een razendsnelle eerste aanval dus, dit beloofde wel het een en ander voor de minuten die zouden volgen…… Oegstgeester Joshua Overvliet probeerde het een kleine tien minuten later ook maar eens, de eerste poging op het doel van Bart Meuleman was echter een ruim over geplaatste bal. Ook een kopbal van Daan van Moorsel ging, na een corner, ruim over het Oudewaterse heiligdom. Het overwicht van de gastheren was niet echt zo groot dat ze FC Oegstgeest het leven echt zuur maakten. Het stokte telkens weer rond de zestienmeter en ook de aanvallen van de gasten kwamen niet veel verder en dat waren er ook wel duidelijk wat minder, hoewel zeker niet van gevaar ontbloot. En mocht dat wel zo zijn dan was daar immer nog de Oudewaterse verdediging, hoewel geïmproviseerd in samenstelling, die er toch stond als een huis.

Wisselwerking

In de loop van de tweede helft zouden de meeste wissels aan beide kanten hun kans krijgen om de moegestreden en/of geblesseerde collega’s te vervangen. Naarmate de tijd vorderde werd er een behoorlijke aanslag op de conditie gepleegd, hier had Oegstgeest duidelijk meer last van en het wachten was dan ook op een ontknoping als eerder in de uitwedstrijd. Scoren in de laatste minuut, het had er ook alle schijn van dat dit zou gaan gebeuren. Vele hoekschoppen zorgden voor gevaarlijke situaties voor het doel van Den Hollander en zijn mannen, maar telkens weer werd de bal van de doellijn weggewerkt of was er ergens een blokkade die het scoren in de weg stond. De bal mocht er niet in en het massale aanvallen van Oudewater hield ook in dat er meer ruimte werd weggeven aan de tegenstander met alle risico’s van dien. Dat o.a. Steven Apcar hier geen gebruik van maakte was een geluk, net als het gelijke spel dat medekandidaat voor de titel Alphia op de grasmat toverde. Uiteindelijk verzuimde de thuisploeg dus om weer afstand te nemen op de ranglijst. Er wachten nog drie zware wedstrijden en het kampioenschap is dus nog best ver weg!

Het tevreden gezicht van Fons Rietveld was wel om over naar huis te schrijven, onze weekpupil scoorde als enige tegen doelman Braggaar! Goed gedaan Fons !