De Meern – FC Oudewater  3 – 1

De Meern een tegenstander met reputatie, voorgaande seizoenen nog in de hogere amateur-regionen spelend, liet vandaag niet zien dat het veel beter was dan de bezoekers uit Oudewater. Sterker nog de bezoekers verzuimden in de eerste helft om het al af te maken. Ondanks het matige spel waren ze de mannen van Van Seumeren en Co. vooralsnog de baas. In de tweede helft claimden de mannen van De Meern het betere van het spel, behalve in de wel spannende laatste minuten toen de Oudewaternaren niet het geluk hadden wat ze wel verdienden.

Het onstuimige Oudewaterse begin bracht uiteindelijk niets op, Alquioui en zijn collega’s hadden het best wel druk om de Oudewaterse overheersing op het middenveld te beteugelen. Tot tweemaal toe was er een Oudewaterse blunder voor nodig om gevaar voor het doel van Michael van Bilsen te creëren, echter niemand van de thuisploeg gaf op dat moment thuis. Na een half uur spelen was daar plotseling een droomkans voor Oudewaternaar Willem La Lau, maar ditmaal was het vizier van de spits  verkeerd afgesteld, de bal vloog hoog over. Doelman Mats Heus tilde op fraaie wijze met zijn vingertoppen een hard schot van Ivo Anbergen over de deklat. Zoals je vaker ziet valt het doelpunt dan aan de kant waar je het niet verwacht, Na eerst nog een fraaie redding van Van Bilsen moest hij alsnog buigen voor een schot van de “Griek” Daimios Damkalis (1-0, 37ste min.).

Bij het begin van deel twee van deze wedstrijd waren het de gastheren die wat domineerden. Een schot van Boyd belandde op de beide knuisten van de Oudewaterse doelman, de rebound werd opgevangen door Luijk, maar zijn kegel vloog huizenhoog over. De nummer 10 (Damkalis) werd tussendoor wel gespaard door de dienstdoende scheidsrechter na een behoorlijke overtreding, Oudewater zette er een tandje bij, maar dan ga je wel wat meer ruimte weggeven, dit werd benut door Charmant Luijk, die liep vanaf eigen helft de hele Oudewaterse verdediging zoek en rondde op snelheid de 2-0 af, een fraai doelpunt (73ste min.). Kort hierna kon dezelfde speler met rood het veld verlaten. Zijn doelman, Mats Heus, voorkwam hierna diverse keren dat de Oudewaternaren dichterbij kwamen, maar tegen de inzet van Sebastiaan Evers, aangeraakt door een verdediger, had hij geen verweer. Een levensgrote kans van de bezoekers om gelijk te komen werd verstoord door de vlag van de assistent-scheidsrechter, offside was de kreet, zijn ingreep werd gehonoreerd. Wel een fout van de verder prima functionerende vrijwilliger. Toen Oudewater vervolgens alles uit de kast haalde was het bijna logisch dat er aan de voor hun verkeerde kant nog een doelpunt viel (3-1, 90ste min.).