DOSC – Oudewater 3 – 2

De anders zo sterke Oudewaterse defensie was vandaag beslist niet in goeden doen, maar ook in de andere linies waren er weinig of geen spelers die hun normale kunnen toonden. Het werd uiteindelijk een zeer teleurstellende middag. De gastenheren uit Den Dolder waren ook niet echt geweldig maar hielden de punten wel in de zak. Hoewel ogenschijnlijk de Oudewaternaren een overwicht tentoon spreidden en ook wel meer kansen creëerden was het afmaken wederom een probleem.

Het begon zo hoopvol in de eerste minuten van de wedstrijd, diverse kansen en kansjes deden zich voor en een daarvan werd in de 11e minuut verzilverd. Uit een hoekschop liep Niek Sluijs simpel de bal naar binnen, doelman Imco van Elk verbijsterd achterlatend. Op dat moment had het Den Dolderse middenveld (Jansen, Lavino en Polman) weinig in te brengen tegen hun opponenten. Toch werd vanaf dat middenveld telkens weer de bevrijdende pass niet goed gegeven of uiteindelijk balverlies geleden. Kort voor rust was het tot tweemaal toe raak, respectievelijk Bart Kuijpers en Fabian Polman tekenden voor de gelijkmaker (1-1) en de voorsprong 2-1.

Een opfrisser in de rust leek de Oudewater te helpen, Tim Goes scoorde de 2-2 (53ste min.) na goed voorbereiden werk van Nick van den IJssel. Met nog een kwartiertje te gaan ging het achterin weer niet echt goed en Fabian Polman was er als de kippen bij om dit af te straffen (3-2). In het alles-of-niets offensief bleef DOSC, mede door goed keeperswerk van doelman Van Elk, overeind.

Opstelling Oudewater: Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut (David Blankenburgh), Niek Sluijs (Arno Baas), Djardo Boele, Mike Snel, Simon la Lau, Nick van den IJssel, Mike Rijsbergen, Menno Venhof, Ivo Anbergen, Tim Goes.