In een wedstrijd die er nooit echt eentje werd, wist het op de derde plaats staande Nicolaas Boys met speels gemak de Oudewaterse opponent van de mat te spelen. FC Oudewater wist ruim een half uur de score op 0-0 te houden, daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen. Toen in de 86e minuut de 10e treffer werd gescoord vond de scheidsrechter het welletjes en liet de doorweekte spelers de warme douches op zoeken. Zo kwam een einde aan een teleurstellende ontmoeting, waarbij het vertoonde Oudewaterse spel soms niet veel beter was dan het erbarmelijke weer.

Mitchell Streng werkt hard aan zijn return, maar deze wedstrijd kwam voor hem nog te vroeg. Mike Paulus was ziekjes, dus hadden we eigenlijk maar 11 ½ spelers. Ashley Goes (FCO19-3) wilde ons na zijn eigen wedstrijd uit de brand helpen, en als tegenprestatie heeft Jasper de Wit de JO19-3 geholpen, want ook dat team kampt wekelijks met een spelerstekort.

Onder leiding van zeer de jeugdige (en zeer goed, want foutloos fluitende) scheidsrechter werd om iets na half drie begonnen. De wedstrijd kwam traag op gang, pas in de 6e minuut was er een eerste schot op doel, een middenvelder van de Boys schot van ver ruim over. Na 10 minuten kon er een tweede Nieuwveense kans worden genoteerd, de linksbuiten was te snel voor zijn tegenstander, maar schoot ruim voorlangs. Nic. Boys bleef de bovenliggende partij, uit een corner werd even later van dichtbij 20 cm boven de dwarsligger gemikt. Halverwege de eerste helft kreeg Nicolaas Boys de grootste kans tot dan. De rechterspits worstelde zich langs Jorn Slootjes maar zijn schot werd nog in extremis geblokt door de inglijdende Niels van Winden. 1 minuut later was onze keeper Lars Stafleu de reddende engel, hij wist een schot van korte afstand met de borst te stoppen. Niet veel later werd FCO voor het eerst gevaarlijk, een schot van Jasper werd van richting veranderd en leverde een hoekschop op. Die werd door Stijn Slager genomen en bij de tweede paal door Tim van Hoorn tegendraads ingekopt. Helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Stijn probeerde het niet veel later zelf met een afstandsschot, maar dat ging een paar meter over. Diezelfde Stijn stond aan de basis van een volgende Oudewaterse kans. Hij haalde op rechts de achterlijn, zijn voorzet werd door Koen van Winden ingekopt, maar de bal was een prooi voor de doelman. In de 32e minuut scoorde Nic. Boys de verdiende openingstreffer. De rechtsbuiten was zijn tegenstander te snel af en zijn afgemeten voorzet vond een vrijstaande medespeler, die geen moeite had om Lars vanaf een meter of 8 te verslaan (1-0, 32.) Vanaf de aftrap deed Oudewater bijna gelijk iets terug. Een mooie combinatie tussen Dave Schimmel, Tim van H en Koen zorgde ervoor dat eerstgenoemde vrij voor de keeper kwam. Zijn eerste schot werd gered door de keeper en in de rebound schoot hij net over. Een aanval over links van Nic. Boys leek afgeslagen te zijn, maar de linksbuiten wist de bal te heroveren en zijn voorzet bereikte een volledig vrijstaande medespeler in het 5-metergebied, die geen moeite had om de score op 2-0 te brengen (2-0, 36.) 1 minuut later was de Nieuwveense spits na een voorzet van links net iets sneller bij de bal dan de uitkomende Lars en wist de bal met de punt van de schoen langs hem te tikken (3-0, 37.) Vlak voor rust vielen nog 3 doelpunten. Nicolaas Boys scoorde uit een hoekschop, waarbij de hele verdediging stand te schutteren en de bal van dichtbij over de doellijn kon worden getikt (4-0, 42.) FCO deed nu wel gelijk iets terug, een uittrap van Lars bereikte Dave en die zette Koen met een mooie dieptepass alleen voor de keeper. Koen wist dit buitenkansje op waarde te schatten en scoorde zijn 10e goal van het seizoen 5-1. Op slag van rust scoorde Nic. Boys de vijfde goal. Een voorzet vanaf links werd door de hele verdediging gemist en kon bij de tweede paal, via Lars, tegen de netten geschoten worden (5-1, 45.)

Tijdens de rust barstte er een wolkbreuk los. Spelers van beide teams treuzelden om het veld op te gaan, maar de scheids wist de mannen met zachte drang naar veld 2 te dirigeren. De tweede helft was een paar minuten oud, toen Nicolaas Boys het halve dozijn goals wist te vervolmaken. Een corner leek een prooi voor Lars, maar hij liet het gladde (kunst) leder uit de handen glippen en er was een tegenstander als de kippen bij om de bal over de doellijn te tikken (6-1, 47). Van goed voetbal was geen sprake meer, de neerdalende moesson leek beide teams te beïnvloeden. Pas na een klein kwartier was er weer een kansje voor de Oudewaternaren. Een lange vrije trap belandde bij Jasper Kooman en die legde af op Stijn, maar zijn schot ging ver over. In de 60e minuut ontsnapte Oudewater aan een volgend tegendoelpunt. De linksbuiten draaide naar binnen en zag zijn gekrulde schot op de buitenkant van de paal belanden. 5 minuten later kreeg Stijn een goede kans, na een aantal mooie combinaties kwam hij in balbezit vrij voor de keeper, maar zijn schot was recht in de handen van de keeper. Na 70 minuten kreeg FCO de kans om de stand een draaglijker aanzien te geven. Tim van H stuurde Jasper de Wit diep op rechts, die ging 2 tegenstanders voorbij, maar zag zijn actie net buiten het strafschopgebied gestuit worden ten koste van een vrije trap. Die vrije trap werd door Stijn hard laag genomen en bij de tweede paal door diezelfde Jasper tegen een tegenstander aangeschoten. In 2e instantie ging zijn schot net over. In de laatste 20 minuten was het spel van Oudewater van een bedenkelijk niveau. Ballen werden slecht aangenomen, sprongen van de voet of gewoon in de voeten van een tegenstander geschoven. Meer tegendoelpunten konden dus niet uitblijven. Balverlies op het middenveld was de opmaat voor alweer een tegengoal. Een diepe bal op de rechtsbuiten zette hem alleen voor onze keeper en hij maakte het beheerst af met een droge knal in de verre hoek (7-1, 72) In de 74e minuut werd er weer balverlies op het middenveld geleden en Nicolaas Boys bracht een middenvelder in stelling, die vanaf 17 meter naar de linkerbenedenhoek uithaalde (8-1, 74). En het leed was nog niet geleden, 10 minuten voor het (officiële moment van) affluiten bracht een ingooi wederom een Nieuwveense middenvelder in balbezit. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd in zijn opmars naar het doel en zijn harde schot in de linkerhoek liet Lars kansloos (9-1, 80.) Nadat de Nieuwveense rechtsbuiten even daarna nog een goede kans had gemist (schot 20 cm over), begon captain Peter Oudshoorn aan een indrukwekkende solo. Nadat hij de bal op het middenveld had veroverd, liep hij al zijn tegenstanders voorbij, maar, aangekomen in het zestienmetergebied, was zijn schot naar de verre hoek net niet nauwkeurig genoeg en ging het centimeters naast. In de 86e minuut scoorde Nicolaas Boys de 10e treffer. De linksbuiten wist zijn man te passeren en krulde de bal in de verre hoek (10-1, 86.) Na deze kers op de Nieuwveense taart vond de scheidsrechter de afstraffing voldoende en liet (met eigenlijk nog 5 minuten op de klok) niet meer aftrappen.

Volgende week kon de JO19-2 zich voor deze nederlaag revancheren, we spelen dan om 16.15 uur thuis tegen Koudekerk JO19-1.