Op de laatste voetbalzaterdag van 2016 verzamelde de talenten zich rond half tien op parkeerplaats bij sportpark Markveld. De stemming was uiteraard goed, want ze zijn de trotse lijstaanvoerder van de promotie 1e klasse. Nadat Sem M ook wakker was, werd er koers gezet naar Gouda om op bezoek te gaan bij Ontspanning Na Arbeid, kortweg ONA.

Deze tegenstander was eind september al eens een sparringpartner in een oefenpartij. Die wedstrijd werd door een uitstekende eerste helft met een 3-0 overwinning afgesloten. De kans dat de kaaskoppen dit recht wilde zetten werd door de trainers hoog ingeschat. Niet alleen de revanche, maar ook de koppositie van de Geelbuiken, zou de Gouwenezen extra motiveren. De talenten werden hier vooraf op gewezen en gingen geconcentreerd en vol goede moed het veld op.

De druk werd gelijk op de tegenstander gezet en dit resulteerde na 5 minuten in de eerste kans. Lukas nam de bal goed aan en stuurde Thomas de diepte in. Hij schoot echter in het zijnet, maar bleek ook buitenspel te hebben gestaan. Drie minuten later was het Zegert die Thomas op links de diepte in stuurde. Deze gaf voor en via Wessel en Jelmar kwam de bal voor de voeten van Matisse.

Deze paste met een boog de bal op het hoofd van Lukas, hij kopte achterwaarts over de keeper heen het doel in. Helaas voor de talenten stond de grens van Ona te vlaggen en werd het doelpunt afgekeurd. Niet veel later schoot de aanvoerder, na een solo door de verdediging, op de buitenkant van de paal. Na een kwartier spelen legde Matisse de bal dood op het middenveld en stuurde luttele secondes later Thomas richting het doel van de tegenstander. Deze bleef kalm, omspeelde de  keeper, een bracht de 0-1 op het scorebord. Vijf minuten later ging hij wederom alleen op de keeper af, maar werd tegen de regels in gestopt door de laatste man van Ona. Vanaf de kant werd Matisse gemaand de pingel te nemen en zo gebeurde het. Zijn schot was echter dwars door het midden en werd door de keeper gestopt. De jongens lieten de moed niet zakken en gingen onverminderd door op zoek naar de tweede treffer. Jelmar gaf een mooi pasje op Thomas en deze liet de keeper een tweede keer vissen. Drie minuten voor de rust was het Thomas die op links de achterlijn naderde. Hij ontweek twee aanslagen die hem probeerde af te stoppen en gaf de bal op de voor de keeper staande Jelmar. De bal raakte de keeper en in de rebound was het Zegert die de bal in het dak van het doel schoot.

Met een drie nul voorsprong werd de kleedkamer op gezocht. De trainers waren vol lof over het vertoonde spel en de tweede helft werd met de zelfde strijdlust aangevangen. Het was echter Ona die Sem B  tot zijn eerste vangbal van de wedstrijd dwongen. Hierna waren de jongens van FCOudewater weer aan de beurt. Eerst was er een afstandschot, of stuiterbal van Matisse, die door de Ona doelman in drie keer onder controle werd gekregen. Daan stuurde Jelmar naar de achterlijn en die legde de bal op het hoofd van spits Lukas. Hij had zijn hoofd niet goed gericht, want zijn kopbal ging naast het doel. Niet veel later bij een corner had hij zijn hoofd iets bij gebogen. Het was echter te ver doorgedraaid, want zijn kopbal, uit de hoekschok van Jelmar, ging nu aan de andere kant van het doel langs. De voorsprong kwam niet in gevaar want Sem M, Mark, Lucas en Corné hadden de spitsen van de tegenstander helemaal in de tang. Matisse en Wessel hielpen daarbij hun verdedigers waar nodig. Na goed druk zetten en het veroveren van de bal, ging Daan op rechts er vandoor. Hij bezorgde de bal bij Thomas. Die zag de vrijstaande Zegert over het hoofd en vuurde op het doel. Deze ging echter via de bovenkant van de lat over. De scheidsrechter vond dat het publiek genoeg had genoten en blies voor het laatst op zijn fluit.

Nadat er gedoucht was, haastte de talenten zich terug naar Oudewater. Er was hun namelijk een patatje beloofd, bij het behalen van het winterkampioenschap. Tevreden gingen de talenten met een volle buik op huis aan. Wetende dat de koppositie steviger in bezit is en de eerste zaterdag van het komend jaar er weer een wedstrijd op het programma staat.

Beste talenten: Prettige Feestdagen, een goed uiteinde en tot volgend jaar!