De wedstrijd van ons 2e – uit tegen Portugaal – was nauwelijks begonnen, of het zonnetje brak door. Zou het een voorteken zijn, na weken van pech en gemiste kansen? Het ritme van de wedstrijd was opvallend. Na 20 minuten scoorde de thuisploeg de 1-0. Na 40 minuten maakte FC Oudewater verdiend gelijk. Na 60 minuten scoorde Portugaal 2-1. En na 80 minuten had Berend de 2-2 op de schoen. Maar die viel niet. En zo ging de wedstrijd helaas verloren.

Grote broer scoort

Door blessures en andere verplichtingen werden de nodige vaste waardes gemist. Nick Wiltenburg zat zonder verstandskies op de tribune, waar hij ‘grote broer’ Sjoerd zag scoren na een blunder in de Portugaalse verdediging. Een nonchalant terugspeelballetje werd vakkundig afgestraft. Dat was niet bepaald de eerste kans van FC Oudewater, want ook Willem was al dicht bij een doelpunt, één-op-één met de Rotterdamse goalie. De ruststand van 1-1 was een terechte weergave van het geboden spel van beide zijden.

Het valt weer verkeerd

Opnieuw wist FC Oudewater een vuist te maken tegen een tegenstander uit de top-5 van de randschikking. Maar opnieuw viel het geluk naar de verkeerde kant. Een snelle en vloeiende aanval van Portugaal werd van dichtbij hard ingeschoten, doelman Bart was kansloos. De vele aanvallen en pogingen aan de andere kant ten spijt, stond FC Oudewater wederom met lege handen. De beslissende fase van de competitie is aangebroken. De top-ploegen hebben we nu allemaal gehad. Ons gevecht gaat verder tegen ploegen die dichter bij ons staan. Niets is nog verloren, de komende weken worden beslissend, met deze inzet en discipline maken we nog alle kans op handhaving.

Dank aan invallers Bart, Sjoerd, Lukas en Berend!