Oudewater – Koudekerk 0-0

Nog nooit van verloren

Koudekerk, nog nooit van verloren werd er langs de lijn gemeld. Dat dit statement kon blijven staan mag echter een geluk heten, want tot twee keer toe kropen de Oudewaternaren, ondanks dat ze veel sterker oogden dan hun tegenstanders, door het oog van de naald.

Voor aanvang werd het overlijden van Gert Jan Rademaker en Barbara van Vliet  herdacht met een minuut stilte.

Unicum op het Markveld.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van der Helm. Zij, jawel een dame dus, stond haar mannetje en floot met overwicht.

Ze liet de spelers in hun waarde tot ze de grens hadden bereikt, dit leidde tot een groot aantal gele kaarten aan de kant van de bezoekers, overigens kreeg ook doelman Van den Heuvel een terechte gele prent toebedeeld. Wij gaan waarschijnlijk nog veel van haar horen in de toekomst.

Bij Oudewater stond Kay van den Heuvel in de goal, voor de grieperige Remco Rietveld. Op een moeilijk te bespelen ondergrond werd de winterstop vaarwel gezegd en werd er om het ‘eggie’ gespeeld tegen de bezoekers uit Koudekerk die een positie in de onderste regionen innemen. De herstart werd geen onverdeeld succes en voor het publiek viel er ook weinig te genieten.

Pas tegen het eind van de wedstrijd kregen de bezoekers door dat er misschien wel meer te halen was dan het ene schamele punt waarvoor zij gekomen waren. Zoveel doelrijpe mogelijkheden waren door de thuisploeg om zeep geholpen, dat ze niet op twee handen waren te tellen. Toen de Koudekerkse invallers De Groot en Weijman het doelman Van den Heuvel enige malen lastig probeerden te maken bekroop je het gevoel dat het wel eens verkeerd af kon lopen. Gelukkig was rechtsachter Walter van der Neut in de 86e minuut paraat om op de doellijn zijn keeper bij te staan. Nu hield Oudewater een punt over aan deze barre partij, maar in wezen werden er twee verloren. Het spel werd voor het overgrote deel op slechts een helft gespeeld, die van Koudekerk, en naar mate de wedstrijd vorderde werd de speelruimte zo mogelijk nog kleiner. Koudekerk loerde van af minuut één op een counter en opende daar de partij ook mee. Linkerspits Vogels werd op het allerlaatste moment door Djardo Boele achterhaald. De winterstop leek alle voetbalhandigheidjes te hebben laten verdwijnen. En ook het combinatievermogen bleek niet in huis. Oudewater speelde plichtmatig en zonder ook maar enige verrassing. De meeste aanvallen smoorden in het overvolle centrum van de Koudekerkse verdediging en als er zich al een kansrijke situatie voordeed gaven de spitsen niet thuis. Ook bij standaardsituaties als hoekschoppen en vrije trappen vanaf ideaal lijkende posities was er weinig overtuiging aanwezig. Gedurende het eerste bedrijf waren de beste mogelijkheden voor Bart Griffioen (vanaf de achterlijn voorlangs), Venhof gestopt door de doelman en verdediger Niek Sluijs (kopte over). Tegen de rust werd een frommelpoging van Menno Venhof te elfder ure nog gesmoord.

Na de thee opende dezelfde speler het bal met een afstandsschot en na 53 minuten verscheen hij bij de verste paal met doelman Kneulman liggend bij de eerste paal. De openingstreffer bleef uit tot verbazing van de kleumende supporters die van het vertoonde geen warm gevoel overhielden. Oudewater slaagde er niet in de spiraal te doorbreken. Hoekschoppen vormden de oogst van alle inspanningen en de Koudekerkse harmonica werd steeds compacter. Geen van de Oudewaternaren had de oplossing in huis en vanaf de zijlijn werd de naam ‘postbodevoetbal’ geïntroduceerd. Rushes van Bart Griffioen werden door de kordaat optredende verdedigers deskundig beëindigd en geen van de Oudewaternaren wist de ‘trekker’ over te halen bij scrimmages in het strafschopgebied. In de 70e minuut ontkwam Oudewater aan een doorboring vanaf de voet van Rick Vogels en die waarschuwing werd ter harte genomen. Het kon zomaar verkeerd aflopen bij dit ‘gemiste kansen festival’. Het bleef uiteindelijk een heel koude bedoening.

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, Djardo Boele (27. Martijn de Goey), Bjorn Stalvord, Niek Sluijs, David Blankenburgh, Walter van der Neut, Joost Miltenburg, Simon LaLau (84. Ties van de Werf), Milad Hesari (61. Mike Rijsbergen), Menno Venhof, Bart Griffioen.

De enige die wel scoorde was Bart de Leeuw, onze pupil van de week. Goed gedaan Bart!