FC Aalsmeer – FC Oudewater 1 – 1

Zo’n dikke negentig minuten leefden de Aalsmeerse gastheren in de veronderstelling dat ze tegen Oudewater drie punten zouden pakken. Voetballend zag het er af en toe ook naar uit dat dit zou gebeuren, vooral in de tweede helft was de druk op de Oudewaterse verdediging behoorlijk stevig. Aalsmeer had echter niet verwacht zo snel op achterstand te komen en ook de onvermoeide werklust van de Oudewaternaren was een behoorlijk streep door de Aalsmeerse rekening.

Het spel begon met twee speldenprikjes, de eerste werd gegeven door Tim Goes die de nodige onrust in de Aalsmeerse gelederen veroorzaakte en de tweede prik werd gelijk hierna uitgedeeld door Calvin Valies die aan de overzijde van het veld een giga kans verprutste. Een vloeiende combinatie opgezet door Bart Griffioen deed de bal via Tim Goes weer bij eerstgenoemde belanden, koelbloedig deponeerde hij het leder achter doelman Nick van der Wiel (0-1, 4e min.) een snelle voorsprong was een onverwacht feit. Kort hierna moest dezelfde Oudewaterse aanvaller zijn collega’s achterin te hulp komen bij twee snelle aanvallen via de Aalsmeerse vleugelspelers. Sjoerd Wiltenburg deed hierna precies hetzelfde wat Calvin Valies, vrijstaand, ook deed namelijk een heel grote kans niet benutten. Giliano Eijken zag een stevig schot vakkundig gepakt door de Oudewaterse doelman Meuleman, welke sluitpost nu met grote regelmaat de vijandelijke aanvallers richting zijn doel zag komen, de verdedigingslinie voor hem stond vooralsnog als een huis. Hoewel de (wing)backs Nick van den IJssel en Jesper van der Zwart het best zwaar hadden tegen hun respectievelijke tegenstanders wisten zij telkens weer als overwinnaars uit de strijd te komen. Omdat ook Appels en Noordman in het centrum hun mannetje stonden scheen het voor de thuisploeg geen doorkomen aan. Met een klein half uurtje op het scorebord kreeg sterkhouder Bart Griffioen een “IJsbeentje” door een tegenstander toegediend, helaas de zoveelste personele aderlating voor de Oudewaternaren, Kick van Zuijlen kwam hem vervangen. Een sprintje met bal aan de voet van zo’n vijftig meter en iedereen achter zich latend bracht Axel Wendt alleen voor het Oudewaterse doel, keeper Meuleman wist hem uiteindelijk heldhaftig af te stoppen.

Onstuimig aanvallend probeerde Aalsmeer in de tweede helft de ban te breken. Ruessink, Yaghmouri en Valies liepen zich echter telkenmale stuk op de goed spelende Oudewaterse verdediging. Omdat ook het middenveld met LaLau en Rietveld onder het toeziend oog van de hardwerkende Sjoerd Wiltenburg van geen wijken wist begonnen de mannen van trainer Verdonkschot wat onrustiger te voetballen. Toch leidde één slippertje, balverlies op het middenveld, de Aalsmeerse gelijkmaker in. De strak voorgebrachte bal werd simpel door invaller Jelle Lissenburg binnengelopen (1-1, 67ste min.) Toen ook Sven Rietveld met een blessure het veld moest verlaten groeide de angst op de Oudewaterse bank voor nog meer schade. Lars Janmaat verving Rietveld echter verdienstelijk. Toen ook twee moegestreden Oudewaternaren vervangen werden door een routinier (Venhof) en een youngster van 17 jaar (Thomas Hoogenboom) konden de bezoekers af en toe toch wat onder de constante vijandelijke druk uit voetballen. Axel Wendt kopte nog een keer over het Oudewaterse doel in plaats van er in en het goedkeuren van een buitenspeldoelpunt na goed spel van Goes, Van Zuijlen en Hoogenboom zou net wat te veel van het goede zijn geweest.

Opstelling Oudewater: Bart Meuleman, Nick van den IJssel, Bob Appels, Bram Noordman, Jesper van der Zwart, Simon La Lau, Sven Rietveld (Lars Janmaat), Sjoerd Wiltenburg (Thomas Hoogenboom), Sebastiaan Evers ( Menno Venhof), Tim Goes, Bart Griffioen (Kick van Zuijlen).