VVSB – Oudewater 3 – 3

Acteren in een sfeerloze omgeving met meer Oudewaterse supporters dan mensen uit Noordwijkerhout, ga er maar aan staan als nummer drie op de ranglijst. VVSB -zaterdag is duidelijk een ondergewaardeerd kindje binnen deze vrij grote vereniging. Toch knap van trainer Rob Jonkman om toch telkens weer de motivatie in deze ploeg te krijgen! In eerste instantie leken ook de bezoekers uit Oudewater aan de zegekar te worden gebonden. Maar met het motiveren door hun trainer Harry Akkermans zit het bij de Oudewaternaren ook wel snor en voetballen kunnen ze ook! Na een uitermate boeiende wedstrijd werden de punten op de valreep gedeeld, hoewel de Oudewaterse ploeg vooral de tweede helft meer aanspraak maakte op een overwinning.

Met een schot vanaf een metertje of twintig gaf Menno Venhof kort na aanvang alvast zijn visitekaartje af, de bal verdween in de grijpgrage handen van doelman Peter v.d. Berg. In de 11e minuut wist VVSB met goed combinatievoetbal een hoekschop af te dwingen, uit deze hoekschop scoorde Max van der Boog uiterst fraai de 1-0. De Oudewaterse verdediging stond erbij en keek er naar. De Oudewaterse aanvallers kregen niet echt veel uitgespeelde kansen en als ze er eens door kwamen stond daar altijd nog keeper Van der Berg, die een aantal keren zeer kordaat optrad. De passes bij VVSB kwamen vooral van de voet(en) van aanvoerder Jaap Aartman, soms met akelige precisie bereikte hij zijn medespelers. Toen Oudewaters’ rechterverdediger Walter van der Neut even op avontuur was, hetgeen hij regelmatig met succes deed, zag Coen van der Meij zijn kans schoon om over links uit te breken en de bal voor het vijandelijke doel te deponeren, hierbij de hand van een van de Oudewaterse verdedigers rakend. De toegekende strafschop werd in tweede instantie benut door Roy v.d. Bosch (2-0, 35ste min.). Kort hierna had Wouter van Sprundel alle pech van de wereld toen zijn inzet door een VVSB-been werd geblokt, geen aansluitingstreffer dus vlak voor de rust.

Behalve een schotpoging van Jelle Homan van ongeveer twintig meter maar net naast, was VVSB niet echt meer gevaarlijk, de Oudewaternaren namen het heft in handen. Zorgvuldig werd de aanval gezocht door opbouw via verschillende schijven, maar ook een aantal goede passes van achter uit met name door Job Anbergen stichtten veel gevaar richting het Noordwijkerhoutse doel. Een van die passes werd door Ivo Anbergen op uiterst fraaie wijze tot doelpunt gepromoveerd. Zijn zweefkopbal staat al jaren bekend als een “Venhofje” maar in het grijze verleden was er ook ene mijnheer B.Bakhuys die zich hieraan bezondigde. (57ste min, 2-1). Met bijna eenrichtingverkeer werd het doel van VVSB onder druk gezet op zoek naar de gelijkmaker. Van der Boog, Aartman en doelman Van der Berg hadden hun handen vol aan de ambitieuze Oudewaterse aanvallers. En als zo vaak gaat het dan mis aan de andere kant van het veld, één kansje voor Roy van der Bosch was genoeg voor de 3-1 (63ste min.). Hoewel er wel een behoorlijk buitenspelluchtje aan het doelpunt zat! Even de schrik in de benen bij de Oudewaternaren, Job Anbergen en Simon la Lau konden met gezamenlijke inspanning kansen van Mike Taskin en Coen van der Meij onschadelijk maken en ook doelman Van der Mueren moest een keer handelend optreden om erger te voorkomen. Maar al snel pakte de Geelbuiken de aanvallende draad weer op. Invaller Laurens de Vor maakte zijn abonnement op scoren weer eens waar en knikte in de 88ste minuut een goede voorzet van Ivo Anbergen binnen (3-2). Mike Taskin leek heel even de wedstrijd toch op slot te gooien, maar hij verprutste deze kans jammerlijk. Djardo Boele liet vervolgens een aantal VVSB’ers zijn hielen zien en deponeerde de bal panklaar voor het doel van keeper Van der Berg, Menno Venhof vervolgens zorgde er uiterst fraai voor dat genoemde doelman kansloos was (3-3, 90+3 min.).

Opstelling Oudewater: Thimo van der Mueren, Walter van der Neut, Job Anbergen, Joost Miltenburg, Jesper van der Zwart (Djardo Boele), Simon la Lau, Wouter van Sprundel, Sjoerd Wiltenburg, (Laurens de Vor), Menno Venhof, Ivo Anbergen, Sven Rietveld (Tim Goes).