Op een regenachtig sportpark ontving voormalig FCO trainer Alex Redel zijn oude ploeg voor een oefenpotje. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen er vol voor en de eerste helft had dan ook een erg hoog tempo. RCL wist de Oudewaternaren gelijk goed onder druk te zetten en FCO moest het doen met wat spaarzame uitbraken richting het doel van RCL. Toch waren het de gasten uit Oudewater die in de 15e minuut de score openden. Thomas Hoogenboom wist de bal aan de rechterzijde te veroveren na goed druk zetten om vervolgens een voorzet op maat af te leveren aan Sven Rietveld die knap kon afronden bij de eerste paal. Ondanks het betere spel moest de thuisploeg wachten tot de 25e minuut voor de eerste kans uit een mooie steekbal. Stan van Raay leek een drukke avond tegemoet te zien, maar hield zich knap staande. Een reeks aan grote kansen voor de RCL spitsen wist hij knap te verwerken en hield zodoende zijn ploeg op de been. Na balverlies op het middenveld was het uiteindelijk toch RCL die in het rust signaal de score verdiend gelijk wist te trekken na een lage voorzet vanaf de linker flank.

Waar in de 2e helft FCO hetzelfde hoge tempo door kon zetten leek RCL een stapje terug te moeten doen. Al snel na rust kwam FCO dan ook wederom op voorsprong. Op het middelveld werd de bal veroverd en direct Dyron Maat weggestuurd. Deze wist met een mooie pass Sven Rietveld in stelling te brengen die simpel kon afronden. Waar RCL de eerste helft het beste uit de verf kwam leek FCO de 2e helft te gaan domineren. Er was een penalty nodig om FCO verder uit te laten lopen. In de 60e minuut kwam Sven Rietveld oog in oog met de jonge RCL keeper die net te laat was om de bal te onderscheppen en daarmee de aanvaller vloerde. Sven Rietveld ontfermde zich over de strafschop bracht de gasten op een verdiende 1-3 voorsprong. Er volgde nog een flink aantal kansen, maar FCO faalde de score hoger te laten uitkomen. Spaarzaam waren de momenten dat RCL voor het doel van Stan van Raay verschenen en slecht een enkele keer hoefde de keeper van Oudewater op te treden.

Wederom een zeer nuttige wedstrijd waar trainer Remco de Rijk op verder kan borduren.