Tegen het laag geklasseerde Stolwijk heeft de JO17-2 zijn derde overwinning op rij geboekt. 2 goals in de eerste helft waren voldoende voor de winst. Stolwijk kreeg bijna geen kansen tegen de ijzersterke Oudewaterse defensie, die voor de vierde keer in 5 competitiewedstrijden een ‘clean sheet’ wist te houden. Er waren vandaag wel wat personele problemen, Haroune speelde met de JO17-1 mee, Jur en Tim hadden verplichtingen op school, waardoor we maar 12 man overhielden. Gelukkig was onze JO17-3 vrij, waardoor wij van de kwaliteiten van Bas Wiltenburg en Dave Schimmel gebruik mochten maken.

Oudewater ging fel van start, in de eerste minuut luidde een verre uittrap van Juran bijna een kans in voor Mees, maar de doelman kon nog net voorkomen dat hij de bal zou veroveren. Nog geen 30 seconden later de eerste echt grote kans. Na goed doorzetten van Tijs op rechts nam Mees zijn voorzet ineens op de slof, maar zijn inzet ging voorlangs. Even later was het wel raak. Een door Danny genomen corner kwam op het hoofd van Koen die de bal via de grond over de lijnverdediger heen in de rechterbovenhoek kopte (1-0, 3.) Na 10 minuten spelen was het Mees die zich liet gelden. Hij ving een uittrap van Juran goed op, omspeelde zijn man, maar zijn schot was helaas recht op de keeper. Na 12 minuten werd Stolwijk voor het eerst gevaarlijk. Een foutje achterin bracht de beste speler aan Stolkwijkse zijde (Ex Feyenoord- en Spartajeugd, een speler die de ex-OVS-ers nog kenden uit de tijd dat zij bij de F-jes in de beker tegen Sparta moesten spelen) in balbezit, maar zijn harde schot miste de juiste richting en verdween ongevaarlijk over en naast het doel. Iets later was Oudewater dicht bij de tweede treffer. Mees pikte de bal op het middenveld op, liep een paar meter en waagde een laag schot dat slechts de buitenkant van de linkerpaal trof. In het kwartier dat volgde golfde het spel op en neer. Na 25 minuten kreeg Stolwijk zijn grootste kans. Een verre ingooi bereikte de spits in een overvol strafschopgebied, zijn inzet kon door onze doelman Juran nog net voor de lijn gestopt worden. In de tegenaanval werd Mees bereikt die net buiten de beruchte zestien omver werd getrokken. Hij nam de toegekende vrije trap zelf en schoot hard en zuiver richting de rechterbovenhoek. Met een uiterste krachtinspanning wist de keeper er nog zijn hand tegen krijgen, maar in de rebound was de net ingevallen Mike er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken (2-0, 27.) Een paar tellen later werd een ingooi van Mitchell goed meegenomen door Mees, die Koen diep stuurde. Zijn schot werd nog aangeraakt door een verdediger en ging daardoor over. De corner die volgde werd door Koen ingekopt, en van de lijn gehaald. Het daaropvolgende schot van Mitchell was hetzelfde lot beschoren. Meer dan een nieuwe hoekschop leverde dat niet op. In de resterende speelminuten voor rust waren het de verdedigingen van beide teams die domineerden, want tot echte kansen kwam het niet meer. Dus werd met een 2-0 stand aan de thee begonnen.

Na rust kwam het eerste gevaar weer van FCO. Na een scrimmage in het zestienmetergebied belandde de bal voor de voeten van Mitchell, maar zijn schot ging ongevaarlijk over het doel. Na 7 minuten werd Koen op rechts gelanceerd, zijn voorzet bereikte Mees, maar zijn poging was recht in de handen van de doelman. Oudewater bleef de gevaarlijkste ploeg, helaas bereikten voorzetten van rechts en links alleen Stolwijkse voeten in plaats van Oudewaterse. In de 59e minuut was een Stolwijker zo onverstandig om zijn tegenstander een kl***zak te noemen binnen gehoorsafstand van de scheidsrechter en dat leverde hem een gele kaart op en hij mocht de bank gedurende 10 minuten gaan verwarmen. 2 minuten later leek Oudewater dat numerieke overwicht te gaan uitbuiten. Een voorzet van Koen kon door de keeper maar half worden weggewerkt, Kel kwam een teen tekort om de bal in te schieten. Vlak voordat Stolwijk weer compleet zou zijn leken de rood-wit-blauwen de derde te scoren. Een snel genomen vrije trap bracht Kel aan de linkerkant in balbezit. Zijn voorzet zou een prooi moeten worden voor de doelman, maar die liet de bal los. Mees schoot de bal in en waar menig toeschouwer al dacht aan een goal werd de bal nog net voor (of volgens sommigen achter) de lijn weggeschoten. De scheidsrechter kon vanuit zijn positie niet zien of de bal de lijn was gepasseerd en de Stolwijkse grensrechter hield begrijpelijkerwijs zijn vlag omlaag. De laatste tien minuten leverden nog een schot van Danny (ruim over), een bijna-kans voor Mike, een wanhoops-schot van Stolwijk van 30 meter (makkelijke prooi voor Juran) en een kans voor Lars (schot over/naast) op. De laatste kans van de wedstrijd was voor Bas. Na een mooie aanval bereikte de bal hem in de zestien, zijn schot kon nog ternauwernood door de keeper gered worden.

Uitslagen uit onze competitie zijn op het moment van schrijven nog niet bekend op voetbal.nl (kennelijk een storing) , maar uit betrouwbare bronnen (de RVC-site) is vernomen dat Alphia gelijk heeft gespeeld tegen RVC ‘33. Door dit gelijke spel en onze overwinning zou ons team nu naar de 2e plaats op de ranglijst geklommen zijn…

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen CVC Reeuwijk JO17-1 om 12.45 uur op het programma. De week daarop staat de topper tegen Jodan Boys JO17-2 gepland, thuis om 14.30 uur. Tot dan!